Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ugnsstekt falukorv med potatismos

I lördags lagade jag ugnsstekt falukorv med potatismos.

Den här gången testade jag på att ha zucchini mellan skivorna och det blev jättegott. Varför har jag inte testat på det tidigare?

Eftersom mina barn inte är så förtjusta i falukorv så passade jag att laga det denna helg. Det blev ändå några portioner över till matlådor och det är aldrig fel. Längtade hela dagen till lunch idag eftersom jag var så sugen på maträtten. Därför vill jag dela med mig av mitt recept.  

 

 

Ingredienser till ugnsstekta falukorven: (5-6 portioner.)

– En hel falukorv.

– 3 burkar krossade tomater.

– 2-3 burkar majs.

– 1 Zucchini.

– Ost.

– Ketchup.

– Salt, svartpeppar och Oregano.

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Häll i krossade tomater, majs och kryddor i en ugnssäker form. 3. Skär Zucchinin i tunna skivor. 4. Dra av skinnet från korven och skär skåror. 5. Lägg korven på formen och fördela zucchini, ost och ketchup mellan skivorna. 6. Stek i ugnen i cirka 20 minuter. Zucchinin som blev över rörde jag ner i tomat- och majsblandningen.

 

 

Ingredienser till potatismoset: (5-6 portioner.)

– Cirka 10 stycken potatisar.

– 100-250 gram smör.

– 3-5 dl mjölk.

– Salt och vitpeppar.

 

 

Gör så här:

1. Skala potatisen och koka tills potatisen blir mjuk. 2 Mosa potatisen och häll i smör och mjölk efter behov. 3. När du är nöjd med konsistensen så är moset färdigt och smaka av med kryddor.

 

//PUSS

8 comments / Add your comment below

  1. Det var länge sen jag åt, barnen skulle helst äta falukorv varje dag tror jag (jag äter det helst inte) men brukar bli korvstroganoff eller skivad falukorv här hemma. Hoppas veckan startat bra 🙂 kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan