Allmänt

Falukorv – nytt recept

  I helgen bestämde jag mig för att laga något helt nytt.

Hade plockat ut en falukorv från frysen och har tröttnat på korvstroganoff och ugnsfalukorv. Visste inte alls om vad jag skulle göra med den men köpte hem några ingredienser. Så det blev en utmaning och hoppades på att det skulle bli gott. Resultatet någon slags gryta som passar lika bra till ris eller som en pastasås till valfri pasta. Jag valde spagetti och det blev riktigt lyckat. Ett tips till er som vill laga något snabblagat som blir många matlådor som kan frysas in. 

 

Ingredienser: “Cirka 10-12 portioner”.

– En hel falukorv.

– 1 lök.

– 4 klyftor vitlök.

– 1 zucchini.

– 1 stor burk majs.

– 1 burk röda linser.

– 5 burkar krossade tomater.

– 1 burk sambal oelek.

– Salt, svartpeppar, chiliflakes, chilipeppar, basilika.

 

 

Gör såhär:

1. Skär upp falukorven och zucchinin i mindre bitar, hacka löken, skala vitlöken. 2. Stek korven tills den får en aning färg och häll i zucchinin och löken. Stek tills löken har mjuknat. 3. Häll  i krossade tomater och kryddor efter behov. Jag hade även i sambal oelek för att få det riktigt starkt. Något som du kan hoppa över om du är känslig för starka maträtter. 4. Häll i majsen och linserna, rör om och låt det puttra på svag värme. 5. Smaka av och krydda på mera efter behov.

 

 

Det här smakade riktigt gott och alla ingredienserna passade ihop. Visste först inte om jag vågade ha med linserna men det var ett bra val att ha dom med. Kommer garanterat att laga den här maträtten igen och då vill jag även ha i kikärtor. 

 

//PUSS