Personlig, Recept

Krämig ostsås till pasta – Superenkelt recept

Här om dagen hade jag ingen aning om vad jag skulle laga för mat och var sugen på någon typ av krämig ostsås till pasta. Hade ingen grädde hemma med däremot lite mjölk i kylen och riven parmesanost och bacon i frysen. Perfekt tänkte jag, så då testade jag på att göra en enkel pastasås och det blev hur gott som helst. Trodde att konsistensen skulle bli mer vattning eller tråkig men det blev en perfekt och smakrik konsistens.

 

Pasta med ostsås

 

Ingredienser:

“Cirka 4 portioner”.

 

• Valfri pasta.

• 5 dl mjölk.

• 2 msk mjöl.

• 2 msk smör.

• 2 dl riven parmesanost.

• Salt och peppar.

• 1 paket bacon.

 

 

Läs också: Krämig pasta med spenat.

 

 

Krämig pasta med ostsås

 

Läs också: Krämig tomatpasta med philadelphia.

 

Gör såhär:

 

1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölet. Rör om samtidigt som det stekts i ett par minuter på medellåg värme. 2. Värm upp mjölken i micron och häll sedan ner det i kastrullen. 3. Låt det småkoka samtidigt som du vispar hela tiden. 4. När konsistensen har tjocknat är det dags för att hälla i osten, salt och peppar. 5. Osten ska smälta i såsen och inte koka. 6. Innan såsen hade jag stekt bacon och låtit det ligga i hushållspapper för att smöret skulle rinna av. 7. Då blir det precis lagom att röra ner baconet i ostsåsen och sedan servera med valfri pasta.

 

Så enkelt och så himla gott.

 

 

//PUSS