Personlig, Recept, Tips

Krämig pasta med spenat

På senaste tiden har jag varit så sugen på spenat och bestämde mig för att laga en maträtt med spenat. Visste inte hur det skulle gå till men genom magkänslan så köpte jag hem mina valfria ingredienser. Herregud så gott det blev och smaken blev exakt så som jag ville ha det. Därför delar jag med mig av receptet som jag hittade på.

 

 

Ingredienser:

“För cirka 8 portioner”

 

– 1 kilo hackad fryst spenat.

 

– 3-5 klyftor vitlök.

 

– 2 stycken tomater eller 250 gram körbärstomater.

 

– 200 gram färskost.

 

– 5 deciliter crème fraiche.

 

– 2-3 stycken grönsaksbuljongtärningar.

 

– Salt och svartpeppar.

 

– Riven parmesanost.

 

 

Gjorde såhär:

 

1. Jag började med att värma upp spenaten i en stor kastrull och pressade sedan i vitlöken. 2. När spenaten blev helt upptinad så hällde jag i färskosten, crème fraiche, buljong, salt och peppar. 3. Lät såsen puttra en stund och under tiden kokade jag spagetti och skar tomaterna i mindre bitar. 4. Hällde i tomaterna mot slutet och upptäckte då att jag borde ha haft fler. 5. Rev parmesanost som jag strödde över när maten låg på tallriken.

 

 

//PUSS