Fläskfilégryta med grönsaker och ris
I helgen har jag lagat en supergod maträtt som jag måste dela med mig av. Lidl hade erbjudande på fläskytterfilé och visste först inte vad jag skulle göra med den. Köpte hem frysta wokgrönsaker, crème fraiche och matlagningsgrädde och hittade på något med ingredienser hemifrån. Vi kan kalla denna maträtt för “fläskfilégryta med grönsaker och ris”.
Ingredienser:
(8-10 portioner)
• 1 kilo fläskytterfilé.
• 1-2 påsar frysta wokgrönsaker.
• 3-6 klyftor vitlök.
• 5 deciliter crème fraiche.
• 2,5 deciliter matlagningsgrädde.
• 3-5 deciliter mjölk.
• 2 bitar grönsaksbuljong.
• 1-2 deciliter sriracha
• 1 deciliter soja.
• Salt, vitpeppar, chilipulver och ingefära.
Gjorde såhär:
1. Häll upp wokgrönsakerna i ett durkslag och låt det tina upp. 2. Skiva köttet i mindre skivor och stek det tills köttet blir genomstekt. 3. Flytta bort köttet och fräs på wokgrönsakerna en stund. 4. Häll köttet och grönsakerna i en gryta tillsammans med pressad vitlök, crème fraiche, matlagningsgrädde och buljongen. 5. Låt det puttra en stund och häll i övriga ingredienser. 6. Vill man få såsen i grytan mindre krämig så kan man hälla i lite mjölk. 7. Låt maten puttra en stund till medan du smakar av med mera kryddor efter behov. Lite ingefära gjorde det där extra med smaken. 8. Servera maten med ris och jag valde basmatris. 9. Klart!
Jag gillar när maten smakar mycket och vill gärna ha den sådär extra stark. Därför vill jag ha i en hel del sriracha som man kan hälla i efter behov.
//PUSS
♥
2 comments on “Fläskfilégryta med grönsaker och ris”
Så gott och sriracha e ju gott i lagom mängd 🥰kram
ohh så gott, mums