Allmänt, Recept, Vardag

Rispapperrullar med nudlar

Maträtt från Vietnam

 

I lördags ville min dotter och hennes kompis laga något som dom tidigare hade sett på TikTok. Även jag hade sett det tidigare men inte haft någon tanke på att testa maträtten. Därför blev det ett perfekt tillfälle att tjejerna tog initiativet till det. Jag vet inte exakt vad maträtten heter men vi kallar det för rispapperrullar med nudlar och maträtten kommer ifrån Vietnam.

 

Så här går det till och vi börjar med ingredienserna!

 

 

Ingredienser:

 

– 1 gurka.

– 1 morot.

– 1 Avokado.

– Valfria nudlar.

– Rispapper.

– Jordnötssmör.

– Soja.

– Sriracha chilisås.

– Sriracha mayo sauce.

– Vitlökspulver.

 

 

Gör så här:

 

1. Medan nudlarna får sjuda i kastrullen så blandar man en sås. Då blandar man ihop jordnötssmör, soja, vitlökspulver och lite av varje av Sriracha såserna. 2. När nudlarna har mjuknat är det dags att hälla bort vattnet i en durkslag. Därefter häller man såsen över nudlarna och blandar runt. 3. Skala och skiva moroten till smala stavar och detsamma med gurkan. Ta bort skalet från avokadon och skär den i mindre bitar. 4. Häll hett vatten direkt från kranen i en tallrik och lägg ner ett rispapper tills den har mjuknat. 5. Lägg sedan rispappret på en annan tallrik och fördela nudlarna och grönsakerna i mitten. 6. Rulla rispappret så att den täcker innehållet och blir en rulle. Klart!

 

 

Det vi doppade rullarna i

 

Tjejerna hällde jordnötssmör, soja och sriracha sås i separata skålar som vi sedan doppade rullarna i. Jag tyckte det var godast med soja blandat med Sriracha såsen. En perfekt kombination som jag ska fortsätta med.

 

 

Här får ni se en närmare bild på såserna som vi använde.

 

 

Det här blev riktigt gott och nästa gång måste vi prova med andra ingredienser. Kanske kyckling, räkor, sallad ja vad som helst efter fantasin. Kommer garanterat bli beroende av detta och nu ska jag samla på mig rispapper.

 

Har ni testat på något liknade någon gång?

 

 

//PUSS