Personlig, Recept

Nötfärsgryta med ris

Igår lagade jag ytterligare en maträtt som inte finns. Alltså när jag bara slänger ihop något utan att veta vad jag egentligen gör och så blir maträtten jättegod. Därför vill jag skriva ner receptet innan jag glömmer vad jag hade i ifall jag vill laga den igen. Jag har en kategori med mina recept där det finns fler påhittade maträtter. Den här maträtten kallar jag för nötfärsgryta med ris.

 

 

Ingredienser:

 

– 800 gram nötfärs.

 

– Två gula lökar.

 

– En stor burk majs.

 

– En stor burk bambuskott.

 

– Två burkar champinjoner.

 

– Några klyftor vitlök.

 

– Två burkar krossad tomat.

 

– Fem deciliter Crème Fraiche.

 

– Två stycken köttbuljong.

 

– Salt, svartpeppar, chilipeppar.

 

– Fyra matskedar soja.

 

– Sriracha Hot Chilli Sauce efter smak.

 

 

 

Mina tankar kring maträtten

 

Jag ville att maträtten skulle bli stark och därför hade jag i ganska mycket Sriracha Hot Chilli Sauce. Att jag valde champinjoner på burk var att jag inte orkade skära färska champinjoner men sjävklart hade det blivit godare. Valde också ris och det passade jättebra som tillbehör. Nästa gång ska jag även ha i röd paprika för det hade passat perfekt.

Jag skriver ingen beskrivning om hur jag lagade maträtten men kan lägga till att jag stekte först nötfärsen, hällde sedan ner hackad lök och vitlök. När löken hade mjuknat så hällde jag i krossade tomater, crème fraiche och alla kryddor.

Det bästa är att det blev över till många matlådor som jag kan ta med mig till jobbet. Kommer också garanterat laga denna maträtt igen och då blir det färska champinjoner och tillägger röd paprika.

 

 

//PUSS