Personlig, Recept, Vardag

Grundrecept till olika maträtter

Den här påhittade maträtten har jag typ ätit varje dag denna vecka på jobbet till lunch. Igår frågade en kollega om det var chili con carne och jag svarade nej. Sa att det här är en påhittad maträtt som påminner om en köttfärssås och har blandat i bambuskott, majs och champinjoner. Jag vet att det är udda att ha i bambuskott men tycker att det är så gott.

 

Efter att jag hade letat efter mitt grundrecept på denna maträtt så hittade jag den inte på min kategori “Recept”. Så därför delar jag med mig av alla ingredienser som jag alltid använder vid tillagningen.

 

 

Grundreceptets ingredienser:

 

 

• 800-900 gram nötfärs.

 

• 2-4 paket krossade tomater.

 

• 5 dl lätt creme fraiche.

 

• 2 gula lökar.

 

• 4-6 klyftor pressad vitlök.

 

• 3-6 msk japansk soja.

 

• 2-3 buljongtärningar.

 

• Salt, svartpeppar och chilipulver.

 

• Sambal oelek eller chilisås.

 

Grundreceptet till flera olika maträtter

 

Det sistnämnda använder jag beroende på hur starkt jag vill ha det. Sedan har jag haft i allt möjligt som: Zucchini, aubergine, paprika, kikärtor, bönor, linser, morötter, majs, bambuskott, färska- eller champinjoner på burk och wokgrönsaker. Självklart har jag inte haft allt det här samtidigt utan har valt ut några enstaka beroende på vad jag är sugen på.

Antingen kan man äta maträtten som den är med bröd eller med ris eller pasta. Perfekt att tillaga om man behöver många matlådor för det blir oftast mellan 10 – 14 portioner.

 

 

//PUSS