Personlig, Recept

Fläskytterfilé med grönsaker, champinjoner och pasta

Förra veckan var det billigt med fläskytterfilé, grönsaker och champinjoner hos Lidl. Utan några speciella planer så plockade jag ihop ingredienser till en storkok. Som då fick bli fläskytterfilé med grönsaker, champinjoner och pasta. Behövde fler matlådor till frysen och det blev väldigt många. Denna maträtt passar både till pasta och ris och jag valde pasta den här gången.

 

 

Ingredienser:

“12 portioner”.

 

• Fläskytterfilé Cirka 800 gram

• 2 zucchini

• 1 purjolök

• 500 gram färsk champinjoner

• 500 gram körsbärstomater

• 3-4 klyftor vitlök

• Babyspenat

• 5 dl crème fraiche

• 2-4 dl matlagningsgrädde

• 1 dl soja

• 2 stycken köttbuljong och 1 grönsaksbuljong

• Salt, peppar och chiliflakes

 

 

Gör såhär:

 

1. Strimla fläskytterfilén i små skivor, skiva purjolöken och champinjonerna, skär zucchinin i mindre bitar och detsamma med körsbärstomaterna. 2. Stek köttet tills det blir genomstekt och häll åt sidan. Stek sedan löken en liten stund och detsamma med zucchinin. Svampen steks tills dom är helt genomstekta. 3. Häll allt det stekta i en gryta tillsammans med crème fraiche, matlagningsgrädde, buljong och kryddor. Pressa ner vitlök och låt det puttra en stund. 4. Häll i tomaterna, sojan och lite mer kryddor. 5. Tillaga pastan medan grytan puttrar på svag värme. 6. Toppa maten med färsk spenat.

 

 

Helt ärligt så tycker jag att det är tråkigt att laga mat. Därför är det perfekt när det blir så många portioner när jag ändå står i köket. För att minnas mina maträtter så delar jag alltid med mig av mina recept här på bloggen. På kategorin Recept finns dom som jag alltid kan kolla tillbaka på. Finns även recept på desserter som jag har bakat genom åren.

 

//PUSS