Personlig, Recept, Tips

Wok med tofu och grönsaker

Förra veckan köpte jag hem tofu från Lidl och bestämde mig för att laga en maträtt med det i. Det fick bli en enkel wok med ris och maten blev väldigt god. Något som jag måste göra om någon gång.

 

 

Ingredienser:

“Cirka 10 portioner”

 

• 400 gram Tofu.

• 1 påse frysta wokgrönsaker.

• 3 stycken röda paprikor.

• 2 burkar kokosmjölk.

• 2 stycken grönsaksbuljong.

• Soja.

• Ingefära.

• Chiliflakes.

• Paprikapulver.

• Salt och peppar.

 

 

Gjorde såhär:

 

1. Tofun var redan marinerad och delade tofun i mindre bitar. Sedan stekte jag tofun separat tills ytan blev mörk. 2. Paprikan skar jag i mindre bitar och fräste på tillsammans med upptinade wokgrönsaker. 3. Hällde i allt i grytan tillsammans med kokosmjölk, buljong, soja och alla kryddor. 4. Medan maten puttrade så tillagade jag riset.

 

 

Det blev en vegetarisk wok och kryddade på så att smaken blev lite starkare. Egentligen behövde man inte så mycket kokosmjölk som jag hade men gillar att ha sås på riset.

 

 

//PUSS