Allmänt, Inspiration, Recept, Vardag

Krämig tomatpasta med philadelphia

TikTok pastan

Jag hade sett en video på TikTok där det visades en supersnabb krämig pasta maträtt. Blev så inspirerad och blev tvungen att testa på den.

 

 

Här ser ni själva bas ingredienserna och pastan kan vara valfri.

 

 

Men jag gjorde om receptet till min egen och nu ska jag berätta om vad jag hade i.

Ingredienser:

“Cirka 2 portioner”

– 200-300 gram pasta.

– 250 gram körsbärstomater.

– 4 klyftor vitlök.

– 200 gram philadelphia original.

– 1 msk olivolja.

– Chiliflakes, svartpeppar och salt.

– Färsk babyspenat. 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg upp philadelphiaosten i mitten på en ugnssäker form. 3. Halvera tomaterna och lägg dom runt omkring osten på formen. 4. Skala vitlöken och skär dom i små skivor. Strö sedan över vitlöken i formen. 5. Häll på cirka 1 msk olivolja och övriga kryddor. 6. Grädda i 20 minuter och då kokade jag pastan undertiden. 7. När gräddningen är färdig ska man röra om hela blandningen tills det ser ut som en pastasås. 8. Sedan häller man ner pastan och rör om igen tills det blir en krämig pasta. 9. Vid servering toppade jag pastan med färsk babyspenat. 

 

 

Alltså det här blev så himla gott och kommer garanterat göra om det här snart igen. 

 

 

Något som jag gjorde redan dagen efter och då la jag även till champinjoner.

 

 

En superenkel, supersnabb och supergod maträtt.

 

//PUSS