Krämig kycklingpasta med spenat
I fredagens inlägg visade jag er alla ingredienser som jag hade köpt till helgens storkok. Resultatet blev en jättegod maträtt som jag måste tipsa er om. Vi får kalla maträtten för “krämig kycklingpasta med spenat”.
Ingredienser:
(cirka 10 portioner)
• 900 gram kycklingfilé.
• 250 gram körsbärstomater.
• 1 purjolök.
• 4 klyftor vitlök.
• 500 gram färska champinjoner.
• 2 påsar färsk bladspenat.
• 5 dl Crème Fraiche.
• 400 gram färskost.
• 3-5 dl matlagningsgrädde.
• Riven parmesanost.
• 2 st kycklingbuljong.
• Salt, vitpeppar och chillisås efter smak.
Gör såhär:
1. skiva purjolöken och champinjonerna, skala vitlöksklyftor, skär tomaterna i fyra delar och strimla kycklingfilén i små bitar. 2. Stek kycklingfilén med lite kycklingkrydda tills kycklingen är en aning gyllenbrun. 3. Flytta på kycklingen och stek champinjonerna och sedan purjolöken var för sig. 4. Häll i kycklingen, champinjonerna och purjolöken i en gryta. 5. Häll i crème fraiche, grädden, färskosten, pressad vitlök, buljongen, salt och peppar. 6. Rör om och låt det puttra en stund på svag värme. 7. Gör iordning valfri pasta. 8. Häll i tomaterna i grytan och smaka av med mera kryddor och eventuellt chilisås. 9. Toppa maten med riven parmesanost och färsk bladspenat.
Ni ser på ena bilden när maten är upplagd på tallriken och den andra när jag har rört runt maten. Jag gillar stark mat och därför hade jag i chillisås. Något som man kan hoppa över om man föredrar mild mat.
//PUSS
♥
5 comments on “Krämig kycklingpasta med spenat”
Men vad gott 🙂 kram
Oj va gott det ser ut 🙂 Tack för receptet. Kramis <3
så gott det lät, har ätit ngt liknade hos min son med lax,mums kram
Vad mumsigt det såg ut 🙂
[…] Läs hela inlägget av Netti Starby här –> Krämig kycklingpasta med spenat […]