Allmänt, Recept

LCHF: Broccolisoppa med ljusa frallor

 Det här är den godaste soppan jag någonsin har lagat och därför vill jag dela med mig av hur jag tillagade den. Otroligt enkelt är det också så det passar till er som gillar att tillaga enkla måltider.
 Ingredienser:
• 300 gram broccoli
• 5 dl vatten
• 3 dl vispgrädde
• 1 dl riven ost
• 1 tärning grönsaksbuljong
• Salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Häll i vatten och grönsaksbuljong och låt koka upp. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Koka ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.

2. Häll i grädden och låt koka upp. Mixa med mixerstav tills soppan är slät.

3. Smaka av med salt och peppar. Om man vill kan man tillsätta lite cayennepeppar. Blanda i riven ost innan serveringen.

4. Vill du ha en kraftigare soppa: ta mer grädde och mindre mängd vatten.

Till soppan bakade jag frallor med ett helt nytt recept som jag aldrig har använt mig av förut.

Ingredienser:

• 50 gram smör

• 4 st ägg

• 1 1/2 dl vispgrädde

• 1 1/2 dl riven ost

• 2 1/2 dl mandelmjöl

• 3 msk kokosnötsmjöl

• 3 msk fiberhusk

• 0,5 dl pofiber

• 0,5 tsk salt

• 2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 190 grader. Smält smöret.
 2. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt grädde och rör om väl. Blanda ner osten.

3. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

4. Forma 6 bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Strö över vallmofrö och grädda i ugnen tills bullarna har fått fin färg, cirka 20 minuter.

5. Låt svalna på galler utan bakduk.

 //PUSS