Allmänt, Recept

LCHF-recept: Pannkakor med champinjonstuvning

Eller rättare sagt blir det såklart champinjoncrepes!
 En dag förra veckan fick jag för mig att laga LCHF-pannkakor och till det tillagade jag en champinjonstuvning.
 Ingredienser för pannkakor:
• 3 dl vispgrädde
• 2 dl mjölk
• 3 msk fiberhusk
• 5-6 ägg
• 1 tsk salt
Gör såhär:
1. Vispa samman allt med elvisp. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
2. Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan, men den flyter ut i värmen.
Jag är liksom inte så förtjust i söt mat och därför vill jag hellre ha champinjonstuvning till mina pannkakor än sylt och grädde.

 Ingredienser för champinjonstuvning:

•  200 gram färska champinjoner eller en burk koncerverad.
• 3 dl grädde
• 1 dl riven ost
• Salt och vitpeppar
Gör såhär:
1. Strimla skinka, finhacka lök och skiva champinjoner.
2. Fräs allt i smör. Häll på grädden och smula i buljongen och låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
 3.Om du vill ha suvningen tjockare kan du reda ut lite mjöl med vatten.
//PUSS