Allmänt, Inspiration, Recept

Köttfärsfyllda paprikor, zucchini och aubergine

En riktig lyckad maträtt

I lördags lagade jag något som var en evighet senast. Det blev köttfärsfyllda paprikor, zucchini och aubergine som blev riktigt lyckat. Här delar jag med mig av receptet som jag gjorde till min egen. 

 

 

Ingredienser:

“Cirka 8 portioner”

– 1000 gram nötfärs.

– 6 dl basmatris.

– 2 gula lökar.

– 4-6 klyftor vitlök.

– 1-2 burkar majs.

– 250 gram sojabönor.

– 3 dl färsk persilja.

– 1 lime.

– 2 burkar krossade tomater.

– 2 msk tomatpuré.

– 2 msk soya.

– 5 stycken paprikor.

– 2 stycken zucchini. 1 styck aubergine.

– chiliflakes, salt, svartpeppar, kalvbuljong, stark paprikakrydda, timjan, basilika. 

 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär upp paprikorna, zucchini och aubergine i två delar och ta ur innehållet. 2. Värm grönsakerna i ugnen i 10 minuter och ta sedan ut plåten. Höj värmen till 225 grader. Koka riset antingen före eller efter. 3. Stek köttfärsen och hacka löken. När köttfärsen är genomstekt häller man ner löken och pressar vitlöken. 4. Häll i krossade tomater och tomatpuré när löken har mjuknat. 5. Krydda med alla kryddorna efter behov och låt det puttra en stund. 6. På slutet häller man i majs, sojabönor, riset och färsk persilja. 7. Avsluta med pressad lime för att få smaken mer syrlig. 8. Fördela blandningen i grönsakerna och strö över riven ost. 9. Grädda i ugnen cirka 20 minuter. 

 

 

Herregud så gott det blev och fick till den rätta smaken som jag ville ha. Blev även många matlådor och det här har jag ätit nu i några dagar.

 

//PUSS