Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Min favorit maträtt

 
På helgerna brukar jag passa på att laga jätte mycket mat så att det blir en massa matlådor. Jag föredrar att ta med egen mat till jobbet för det tar så lång tid att gå till restaurangen för att köpa mat. Under helgerna när jag har mera tid på mig så tar jag god tid på mig i köket när jag lagar mat.
Alltså jag lagar alltså mat med kärlek! 
 
 
En favorit maträtt som jag ofta lagar är någon slags chili con carne som jag gör extra stark. En massa olika typer av bönor samt kikärtor är ett måste eftersom jag älskar sånt. Vill jag ha det extra lyxigt så gör jag hemgjord vitlökssmör till rostade mackor. Mums fili baba!
 
 
Ingredienser:
 
 
• Nötfärs runt 500 gram
 
• Två gula lökar
 
• Tre stycken paprikor
 
• Två eller tre burkar bönor
 
• En burk kikärtor
 
• Krossade tomater
 
• Creme fraiche
 
• Salt, peppar, buljong, chilipulver och sambal oelek.
 
 
Jag skulle faktiskt kunna äta den här maträtten varje dag utan att tröttna under en längre tid. Nu har jag inga matlådor kvar med just den här rätten så i helgen ska jag laga den igen. Funderar då på att baka bröd för det vore super gott med hembakad bröd. Perfekt höstmat! 
 
 
//PUSS
 
 

0 comments / Add your comment below

  1. Såg jättegott ut! 😀 Var så längesen jag åt Chili con carne.. sist måste varit i gymnasiet och det var över 5 år sen, haha. Får ta och laga det någon dag! 😀

  2. åh men så gott det såg ut 😀
    jag älskar att laga mat jag med! är så roligt att mixtra med smaker tycker jag, speciellt eftersom jag är allergisk emot tomat och chili så då måste man ständigt hitta andra alternativ och de är rätt kul ändå 😀 kram <3

  3. Chili Con Carne så gott det låter, tack för receptet. Hemgjord vitlökssmör, ja jag har också gjort det, jäkligt gott, men jag tror att jag tog i för mycket vitlök, jag doftar inte så gott efteråt. ja satsar på ädelostsmör nästa gång eller lite svagare vitlöksost, det är ju så himla gott
    Go kväll. Vilket häftigt läppstift du har, svart?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan