Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Soppa med potatis och grönsaker – perfekt höstmat

En tjuvstart med höstmat

Under hösten blir jag mer sugen på soppor och grytor och det är verkligen höstmat. I lördags fick jag för mig att tillaga en soppa och den blev riktigt god. Okej i lördags var det strålande sol och väldigt varmt under dagen. Men ville ändå tjuvstarta lite med en härlig soppa till kvällen. Därför vill jag dela med mig av mitt recept. 

 

 

Ingredienser:

“Cirka 6 portioner”.

 

– 5 stycken potatisar.

– 3 stycken morötter.

– 6 stycken palsternackor.

– 1 purjolök.

– 12 dl vatten.

– 3 stycken grönsaksbuljong.

– Salt, vitpeppar och chilipulver.

 

 

Det som tog tid var att skala alla ingredienser och sedan skära allt i små bitar. Efter det var soppan klar inom en halvtimme.

 

Gör såhär:

1. Skala potatisarna, morötterna och palsternackorna. Skär allt i mindre bitar. 2. Häll i vattnet i en stor kastrull tillsammans med buljong, potatis och grönsaker. 3. Under tiden vattnet kokas upp är det dags att skära purjolöken. 4. Häll i purjolöken och övriga kryddor. 5. Koka soppan tills grönsakerna har mjuknat och smaka av med mera kryddor efter behov.

Tidigare under dagen hade vi varit ute i skogen plockat svamp. Sedan valde vi att ha med all svamp i soppan. Något som passade bra och blev riktigt gott. Köpte även hem vitlöksbaguette som vi hade som tillbehör.  

 

//PUSS

9 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan