Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Alpnaering – goda kryddblandningar

– I samarbete med Alpnaering –

Viktigt med kryddor

När jag lagar mat är kryddor väldigt viktigt för mig. Vill att maten ska smaka mycket och är inte rädd för att testa på nya kryddor. Därför brukar jag använda flera olika kryddor när jag lagar mat och fyller på i flera omgångar tills jag är nöjd. En krydda som jag inte har provat på så är det kycklingkrydda. Beroende på vad det är för maträtt så använder jag oftast buljong, salt, peppar och chilipeppar. Men nu har jag äntligen köpt hem en kycklingkrydda som snart får bli en premiär i matlagningen. Curry gillar jag också väldigt mycket och lagar ofta maträtter med curry i. En klassiker är kycklinggryta med ris och det är mina barns favoriträtt.

 

 

 

 

Alpnaering

Annars skulle jag gärna vilja testa på helt nya kryddor. Något som man hittar enklast på nätet för det finns många hemsidor som säljer det. Har nu upptäckt alpnaering.se där det bland annat finns mängder av kryddor. Alpnaering är ett familjeföretag vid namn Nahrin AG och deras sortiment tillverkas och utvecklas i Schweiz. På deras hemsida hittar du inte bara kryddor och hälsoprodukter utan även såser, soppor, buljonger och desserter. Samt att dom har ett brett sortiment av ekologisk hudvård med hög kvalitet. Tycker att deras hemsida är otroligt spännande och är speciellt nyfiken på kryddorna. 

 

 

 

Min önskelista

Kryddor som står högt upp på min önskelista är: Tacokrydda, kebabkrydda, wok-mix, Italy-mix och finessa. Dessa kryddor säger sig själv förutom finessa som är helt nytt för mig. Den kryddan används till salladsdressing eller som dipp med crème fraiche eller gräddfil. Annars används kryddan på varma mackor, till kryddsmör och förhöjer smaken i pastan och potatismoset.

Hittade ett bra tips på en salladsdressing som jag vill dela med mig av.

Salladsdressing: 

– ½ dl vatten
– 1 rågad msk Finessa,
– 1 msk olja
– 1 msk balsamvinäger. 

Skakas ihop i en shaker.

 

– I samarbete med Alpnaering –

 

//PUSS

 

 

5 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan