Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att tänka på om man ska utomlands

Ska man resa utomlands så finns det saker man bör tänka på

Om du ska åka utomlands under en längre period så kan du alltid hyra ut lägenhet till någon du känner eller till någon student. Du kan då ha lägenheten möblerad vilket blir ännu bättre för studenten som ska hyra den av dig.

Då är det också bra att man har ett skriftlig avtal som är bindande om man någon gång skulle hamna i en tvist. Det kan inte vara kul att vara utomlands när någon mitt i allt kanske ångrar sig och inte vill bo kvar längre i din lägenhet. Allt kan hända som man inte tänker på.

Lista på bra saker att tänka på:

  1. Gå med hyresgästföreningen båda två för det är en trygghet
  2. Städa ordentligt vare sig du ska hyra ut eller du är den som ska hyra en lägenhet
  3. Be någon som är duktig besikta lägenheten samt skriv under båda två dvs att båda är nöjda med denna besiktning.
  4. Använd ej klorin när du rengör då folk kan vara allergiska. Har du husdjur så ska du verkligen inte använda klorin är inget som något djur gillar. De springer i väg så fort de känner lukten av klorin.
  5. Ordna fler nyklar så att ni inte behöva tänka på att massa nyklar har försvunnit för det kan vara riktigt jobbigt och dyrt
  6. Var inte utomlands förlänga utan åk hem i bland och se till att allt fungerar
  7. Tänk på att byta till en billigare elbolag också så att du kan spara pengar och göra annat för pengarna
  8. Ta med dig allt du behöver utomlands och lås in dina värdesaker så att du inte tappar bort dem

När du väl är utomlands så kan du alltid ha mailkontakt med personen du har hyrt ut din lägenhet till. Ha inga blommor kvar i huset för folk är inte skyldiga att vattna dina blommor bara för att de hyr din bostad. Har du husdjur så ta med dem utomlands också för folk kan inte ta hand om dina husdjur för folk kan faktiskt vara allergiska mot dem.

3 comments / Add your comment below

  1. Vad roligt och intressant! Min vän bor utomlands och hyr alltid andras lägenheter eftersom hon och hennes sambo flyttar så ofta . Han är pilot och min vän pluggar till pilot så det blir lite här och där. Så praktiskt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan