Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Studentfesten och minnen för livet

Så himla vackra

Igår efter jobbet när jag promenerade förbi Örebro slott så kryllade det av folk. Såg ungdomar i vackra balklänningar och kostymer då jag förstod att det är dags för årets studentbal.

Herregud så vackra alla var och det fick mig att längta tills det är dags för mina barn. Min dotter har tre år kvar så det är inte långt kvar tills dess.

“Bilderna som jag delar med mig av är inte från kvällens studentfest som jag kommer att skriva om. Utan det är bilder från ett album på mig inför studenten. Alltså väldigt många år sedan”.

 

 

Studentfest istället för studentbal

Men jag kom att tänka på att på min tid när jag stod studenten så fanns det ingen skolbal. Utan vi hade istället en studentskiva på en klubb. Det är minnen för livet och därför vill jag dela med mig av dessa minnen. 

Tyvärr kommer jag inte ihåg vad stället hette men på den tiden var det en populär nattklubb. Gymnasieskolan som jag gick i hade abonnerat nattklubben till oss som skulle ta studenten. Vi var väldigt många klasser från samma skola så det var inga problem att fylla ut alla lokaler.

 

 

Minnen för livet

Där fick vi en lyxig tre rätters middag och sedan var det fullt ös på dansgolvet hela natten. Kommer ihåg när en kille som gick i en annan klass mumlade något till mig undertiden jag dansade. Jag var så inne i låten och brydde mig inte om vad han sa. Den natten sov jag över hos en klasskompis som bodde närmare stället så att jag inte behövde åka så långt. Studentskivan var helt galen och jag hade inte tråkigt en sekund och därför kollade jag aldrig min mobil. Inte förens på hemvägen då jag hade massor av missade samtal från min dåvarande pojkvän.

 

 

Vad hände egentligen samma kväll?

Han hade tydligen försökt att komma in på stället men vakterna sa att klubben inte var öppen för allmänheten. Min pojkvän gick i en annan skola andra sidan av stan. Killen som tidigare hade mumlat något till mig hade stött på min pojkvän utanför när han var ute för att ta luft. Då hade han förklarat vem jag var och bad honom att hämta ut mig. Något som jag då hade missat.

Jag försökte genast att ringa upp honom men hans telefon var då avstängd. Tänkte att han säkert låg och sov för det var mitt i veckan och även vi skulle till skolan dagen efter. Men gjorde vi det då? Nä vi skolkade såklart och det gjorde även nästan hela klassen. Tror att det var tre av tjugo elever som var duktiga med sin närvaro.

 

 

Återföreningen

Dagen efter pratade jag med pojkvännen och han var arg på mig för att jag inte hade svarat i telefonen. Efter min förklaring fick jag även hans förklaring och sedan blev vi sams igen.

Ifall ni undrar så var det en pojkvän som jag blev tillsammans med under gymnasiet. Vi var tillsammans i runt två år och var förlovade sista halvåret innan det tog slut. Haha det var tider det. 

 

Förlovningen

På den tiden bodde jag självklart hos mina föräldrar men han friade till mig strax efter studenten. Då satt vi i soffan hemma hos mig med var sitt glas med champagne. Vi skålade och sedan var jag nära att svälja förlovnings ringen. Till slut hamnade ringen i min hand och då frågade han om jag ville gifta mig med honom. Självklart sa jag ja eftersom vi var förlovade i ungefär ett halvår. Trots att förhållandet inte höll lika länge som med barnens far. “Som då varade i nästan tolv år”. Så måste jag erkänna en sak! Den första förlovningen var mycket mer romantisk än med den andra. Något som har med personligheterna att göra. Oj vad personlig jag blev nu då.

 

 

Därför publicerade jag aldrig det här igår som var egentligen planerat. Kunde inte sluta skriva utan istället blev det idag. För jag hade mycket mer att dela med mig av utöver själva studentfesten. 

 

//PUSS

11 comments / Add your comment below

 1. Verkligen minnen för livet , så kul att läsa kul du delar med dig och så fin du var på bilderna ,har sett din dotter i ngt inlägg för en tid sedan och visst är ni så likavarandra, kram

 2. Men åh vad kul, gamla goda minnen kan man leva länge på. Har sett så många ungdomar ta studenten idag och åka runt på flak. Alldeles nyss var jag på restaurangen i mitt hus tänkte jag går dit i pyjamas och tar en toast skogen, min man som precis anlänt ringer har du pyjamas på dig *s* det är studentfest här … men men ingen brydde sig haha

 3. Vad roligt att du delar med dig – tack för det.

  (Sent) Svar: Tack för fina ord om min bullet joural. Jag tycker att det är hjälpsamt att på ett eller annat sätt notera hur jag mår. Det skapar perspektiv för stunden liksom för framtiden.

  Kram

 4. Vad många minnen! Vi hade också studentskiva på krog. Jag minns mest hur jag och min dejt Lina inte orkade vänta i toakön så hon gick ut för att kissa i buskarna och brände snippan i brännässlor XD

 5. Jag blir alltid nostalgisk när jag ser studenter. Vi hade också studentskiva där vi fick bjuda in våra kompisar till middagen och sedan när dansgolvet öppnade fick fler komma in.

  Fint att minnas tillbaka till tidigare år och se hur det har blivit. Du skriver med värme och kul att läsa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan