Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Recept – Räkor med nudlar

En ny stekpanna

Innan jul fick alla anställda inom landstinget ett gåvokort hos Getmygift. Där får man välja ut en valfri produkt och det finns mycket inom olika kategorier. Jag som behöver en ny stekpanna valde en i gjutjärn och i går hämtade jag ut den. Att ha en bra stekpanna är viktigt i hemmet men inte så roligt att köpa till sig själv. Nu är jag väldigt nöjd över att den valdes av mig. 

 

 

När jag kom hem i fredags var sonen redan hemma och han blev taggad av att se den nya stekpannan. Självklart skulle vi inviga den och han ville hitta på en egen maträtt. Vi köpte alla ingredienser som han önskade sig och vi kallar maträtten för räkor med nudlar. 

 

 

Ingredienser:

– 400 gram skalade räkor.

– 6 stycken färska chilipeppar.

– 2 gula lökar.

– 500 ml kokosmjölk.

– Kryddade med salt, vitpeppar, chilipulver, soya och sweet chili sauce.

– Äggnudlar.

 

Gör såhär:

1. Hacka löken och chilin i ringar men lämna tre stycken av chilin avlånga “för smakens skull”. Börja med att fräsa löken i stekpannan. 2. Häll i räkorna och stek även dom en stund och häll i chilin efteråt. 3. Sänk till låg värme och nu är det dags för kokosmjölk och alla kryddor. 4. Medan maten puttrar så kan vatten kokas  i en kastrull till äggnudlarna. 5. Smaka på maten om det behövs mera kryddor och när nudlarna är klara är allt klart. 

 

 

Sonens personliga recept

Maten blev väldigt god och jag rekommenderar hans personliga recept. Han gillar stark mat och är man känslig så kan man även krydda maten svagare. Det är ändå fantasin som kretsas under en matlagning och den talangen har han. Nu har han fått ännu mera nya ideér på helt andra maträtter. Något som jag självklart kommer att dela med mig av här på bloggen. Vem vet? Kanske blir han en kock i framtiden med en egen receptbok?

 

//PUSS

19 comments / Add your comment below

  1. Vad gott det lät. Jag jobbar inom kommunen och fick också ett sånt presentkort. Jag valde en gjutgjärnskaffepresskanna. Oj långt ord haha. Trevlig helg. Kram

  2. Vilken fin julklapp! Kul att du är nöjd.
    Roligt att sonen stod för receptet och att det blev lyckat.

    (Sent) Svar: Tack för att du tog dig tid att läsa inlägget och lämna en kommentar.

    Kram

  3. Min man fick också en julklapp från Getmygift av sitt jobb. Vi valde lite oljor och kryddor. Nästa gång blir det nog en ny stekpanna för oss också 🙂 Kram <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan