Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Därför ska jag flytta

Har skrivit om det tidigare men den här gången blir det mer detaljerat.

Ursprungligen är jag uppväxt i Täby Kyrkby som ligger en bit utanför Stockholm. Säger jag Stockholm tror alla att jag är från själva storstaden och det kan lätt missuppfattas. Nej jag är inte ifrån storstaden utan från ett lugnt villaområde ute på landet.

 

År 2007 flyttade jag till Askersund.

Har ofta fått frågan: Var det kärleken som fick dig att flytta dit? Nä det var inte riktigt så. Barnens far bodde också utanför Stockholm när vi träffades. Vi flyttade ihop och jag blev gravid med första dottern. När hon föddes började han jobba i Askersund med sin pappa som är ingift i den lilla staden. Under mammaledigheten flyttade jag med dit så att han kunde träffa dottern oftare än bara på helgerna. Jag ville också att vi skulle leva som en familj under samma tak och planerna då var bara tillfälligt att vi skulle bo där. Sedan blev vi kvar där och även jag började att jobba inom kommunen.

 

 

År 2009 samma år som sonen föddes ville jag flytta till Örebro och ställde mig i en bostadskö via ÖBO. Något som jag är tacksam för idag med tanke på mina poäng som har växt under alla dessa år.

År 2011 fick jag jobb på USÖ “Universitetssjukhuset Örebro” efter allt slavande inom kommunen i Askersund. Tyckte redan då att det var så skönt att komma bort varje dag i samband med jobbet. Kände mig mer hemma där men samtidigt ville jag bara vara nära min familj. Därför kändes det bra att komma hem varje dag efter jobbet. 

År 2015 separerade jag och barnens far. Då började jag att avsky Askersund ännu mera eftersom jag kände mig ännu mindre hemma där. Valde ändå att bo kvar men bara för barnens skull och nu efter snart fem år senare har jag fått nog. Varannan vecka som barnen inte är hos mig har jag ångest varje dag när jag åker hem efter jobbet. För då vill jag inte hem. 

 

 

Nu är det dags och det finns ingen anledning att vänta mera.

Har levt i ett ekorrhjul i så många år och nu vill jag börja leva ett mänskligt liv. Att jag inte trivs där beror på att jag helt enkelt inte gör det och har aldrig känt mig hemma där. Känslan i Örebro går inte att jämföra och för där känner jag mig lika hemma som i Stockholm. Nu vet ni varför jag vill flytta och det har inte med själva bostadsområdet att göra utan det är hela kommunen.

I onsdags var jag på en lägenhetsvisning och den här gången sa det klick. Kommer att bli jätte ledsen om jag inte får den lägenheten men får hoppas på det bästa.

 

//PUSS

30 comments / Add your comment below

 1. Skönt att du nu bestäm dig att flytta! Och håller alla tummar och får för att du får lägenheten du vill ha 🙂 ha en fin fredag! Kram

 2. Men gud! Jag har följt din blogg i över 5 år nu! Känns ju helt galet. Och jag tycker verkligen att du fattar rätt beslut med att byta stad. Har du barnen varannan vecka så ska du verkligen inte behöva gå hemma och må sämre de dagarna då du inte har barnen. Hoppas verkligen att du får denna lägenheten. Tycker du har kämpat på länge nog nu. Bra att visa dina barn också att man som vuxen kan förändra sitt liv och att man ska göra det som känns bäst för en 🙂

 3. Då håller jag tummarna för att du får lägenheten vännen! Förstår att du vill flytta om du aldrig har känt dig riktigt hemma där du bor nu! Starkt beslut av dig vännen!!! Hoppas du får en fin fredag! Kramar 💖

 4. Hoppas att du får lägenheten!!!
  Det finns ställen man aldrig kommer att trivas i. Du gör så rätt att byta stad och bostad. Lycka till vännen!!
  Kram

 5. Åkte precis förbi skylten till Täby Kyrkby när jag läste att du är uppvuxen där. Fatta vilken rolig timing 😂 (sitter på bussen från Tekniska till Hallstavik)

  Helt rätt beslut att flytta! Det kommer bara bli riktigt bra. Speciellt för ditt välmående ❤️

  Håller tummarna att du får lägenheten!

  Kramar

 6. Fint att du vill dela med dig av hur du haft det vännen! Att leva i ett ekorrhjul kan jag tänka mig inte är det roligaste, tar sån energi och att inte må bra är ju verkligen det man inte ska fortsätta leva i, om du förstår! Jag håller tummarna för att det kommer bli bra nu för dig, stor kram <3

 7. skönt att det äntligen blir av . du har ju längtat så det vet jag me kommer bli bättre för dej och barnen är så stora nu så de vill bara du ska må bra och det kvittar nu nog vart e bor håller tummarna att du får den

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan