Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mina kaniner

Vad hände med kaninerna?

Jag har fått en hel del frågor om mina kaniner. Förstår att många undrar och jag har helt enkelt inte orkat skriva om det. Jag är uppväxt med husdjur och är van att ta stort ansvar för dom. Att tvingas lämna bort husdjur är inte okej enligt min värld och det är exakt det jag har gjort. 

 

 

Hade inget val

Men för kaninernas skull hade jag inget val och idag har dom ett bättre liv. Ni som följer min blogg vet om att jag flyttade från Askersund till Örebro förra året i augusti. Anledningen till det kan ni läsa här <—

Kaninerna bodde då på min dåvarande stora balkong i sin två vånings bur. Hade buren inomhus den första tiden men det blev mycket damm i hemmet av deras burströ. Vilket som varken är bra för deras skull eller mig och barnen. Då fick kaninerna flytta ut på balkongen och märkte att dom mådde bättre av det.

 

 

Efter att jag sa upp min lägenhet så letade jag efter en lägenhet med en bra balkong. Hittade tillslut en men fick inte den. Tiden gick och ville inte bli bostadslös så jag tackade ja till en lägenhet som inte hade den rätta balkongen. Min nuvarande balkong är inglasad och även när den är öppen så blir det för varmt under sommaren. Vilket som skulle leda till att kaninerna skulle dö av värmen. Det är inget som jag ville utsätta dom för.

 

 

Ett mirakel

Men sedan hände det ett mirakel för kaninernas skull. Familjen som tog över min dåvarande lägenhet berättade att dom ville skaffa sig kaniner. Då berättade jag för dom om min situation och det visade sig att dom ville ta över mina kaniner. Min son känner deras son och får än idag höra om att kaninerna har det bra. Familjen bodde i lägenheten en kort tid eftersom dom skulle flytta till ett hus. Idag bor kaninerna i en stor utebur och har ett lyckligt liv.

 

    

 

Mina känslor

Jag älskar kaninerna fortfarande och tänker på dom varje dag. Saknar att höra dom skutta runt på golven, att höra dom dricka vatten ur vattenflaskan, att få höra deras andning medan jag gosar med dom. Det gör ont i hjärtat och trodde aldrig att jag skulle överlämna dom. Något som jag kommer att bära resten av mitt liv. Därför tänker jag aldrig mer skaffa mig ett husdjur igen. Jag svek mina kaniner och det är inte okej att lämna bort husdjur. Mina tidigare husdjur har jag levt med tills den dagen dom dör. Vilket var planerna innan jag skaffade mig kaninerna. Därför är jag än idag besviken på mig själv. 

 

 

 

Här är två bilder på mig med kaninerna när jag skulle säga farväl. Något som gjorde fruktansvärt ont i hjärtat. 

 

 

Där jag bor idag så dyker det ofta upp två harar i området. Eftersom kaninerna liknade harar väldigt mycket så tänker jag på dom när hararna dyker upp. Där är Jojo och Sessi som kaninerna heter och det är ett tecken på att dom har det bra. 

 

 

Samtidigt gråter jag och känner en enorm saknad efter mina kaniner varje dag. Fast nu är dom inte mina längre.

 

//PUSS

11 comments / Add your comment below

  1. Det viktigaste är ju verkligen att djuren har det bra. Så är det bästa för dom att låta någon annan ta över, så är det ju så <3

  2. Åh det är så mysigt med husdjur. Men så himla trist när sådant händer, men vilken tur att det löste sig så himla bra med dom som tog över lägenheten 🙂 Ha en fin tisdag 🙂 KRAM!

  3. Nej du ska inte vara besviken på dig själv du gjorde det bästa för alla, jag tycker det låter jättefint gjort av dig att dem fick bo kvar ,som du säger det hade inte gått i din nya bostad, Men väldigt fina är dem,kram

  4. Det värsta med sånt här är när barnen fäst sig vid ett djur men det verkar ju som att barnen kan träffa kaninerna ifall de vill.Sitter själv i samma situation fast omvänt,en vän klarar inte av sin markerande hankatt och vill att jag skall ta hand om den och motvilligt kommer jag att göra det,mim motvilja beror på att vännens son kallar katten för sin bror och att `vi bröder måste hålla ihop`.Det gör ont i hjärtat att skilja de två åt.Du gjorde dock vad som krävdes och jag förstår att det var med tungt hjärta men ibland måste det bli så.

    Ha en fin dag!

  5. Usch, jag förstår verkligen din saknad och dina tvetydiga känslor. Men samtidigt kunde du ju inte stå på gatan. Bra jobbat mitt i allting.

  6. Usch. Den här situationen är inte kul. Som jag ser det så har du gjort det enda rätta för kaninerna. Ibland får man helt enkelt tänka bort sig själv. Kaninerna har det så bra nu eftersom du inte kunde tillgodose deras behov med den nya lägenheten. Du gjorde helt rätt. Du ska inte ha dåligt samvete eller må dåligt över det. Kram på dig!.

  7. Vännen då ❤️ husdjur sätter verkligen sina spår i människors hjärtan. Men vet du, du gjorde rätt för kaninerna och er. Kaninerna verkar ha det bra. Tänk ändå vilken tur de fick med människor som älskar dem, kanske lika mycket som du älskar dem. Tänk på dem med kärlek och ge inte upp tanken med nya djur. Sörj och sen kanske du orkar igen om du vill och behöver. Djur läker oss så bra ♥️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan