Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Singel och stark

Upprörd

Jag hatar dessa frågor som folk ställer hela tiden.

Som exempel:

Personen frågar? – Har du träffat någon?

Mitt svar: – Nej.

Svaret!Det tror jag inte på!

Mitt svar blir. – Jo jag är singel.

Sedan får man en blick som skriker: “Det tror jag inte på”.

 

Veckans bästa och veckans sämsta - Netti Starby

 

Innan jag flyttade till Örebro kom dessa frågor konstant och visst blir man trött på dessa frågor. Bara för att man hade separerat så betyder det inte att man ska träffa någon ny direkt. Jag och barnens far hade ändå levt ihop i nästan 12 år och vad finns det för anledning. Bara för att han har någon så betyder det inte att jag gör detsamma.

Idag är jag glad för hans skull och det var jag redan långt innan flytten från Askersund. Att jag fortfarande är singel är mitt eget val och det är inte fel att vara det.

 

Netti Starby - En lifestyle blogg med inriktning mode, inredning och skönhet.

 

Måste erkänna en sak!

En sak som får mig att bli jävligt provocerad.

Jag tröstar en bekant, alltså inte en nära vän. Hon säger: – Jag mår inte bra för vi ska gå isär.

Veckan efter!

Då har hon redan träffat en ny och är helt plötsligt lycklig. Jag vet om hur mycket en separation innebär och allt som ska delas. Det är mycket jobb och speciellt psykiskt. I mitt fall var det inte jag som ville gå isär.

Men tillbaka till henne. Hon väljer att vänta med att berätta för sin dåvarande om att hon redan har träffat någon ny. För att annars kommer han kunna kräva mer vilket hon ville undvika. Alltså det skulle bli en smärtfri separation.

Det här är inte första gången jag hör den här historien för det har fler i samma dåvarande situation berättat för mig. Alltså inte om henne utan från fler personer som har gjort exakt likadant. Jag har alltså varit människan/individen som har blivit lämnad. Lurad av mycket.

 

Du är inte ensam - Netti Starby

 

Men djupare än så ska vi inte gå in på.

Idag snart sju år sedan. Sju år blir i mitten av Augusti. Då har jag varit singel i sju år. Något som får många att rynka näsan. Men jag bryr mig inte för det är inget fel på att vara singel. Utan jag ser det som något starkare för ensam är starkt.

Återkommer med mer i ett annat inlägg. Då ska jag berätta mer sanningar.

 

//PUSS

11 comments / Add your comment below

 1. Hej, gillar din blogg men skriver aldrig. Nu kan jag dock inte låta bli… Varit skild i 8 år i år och får med den frågan. Nästan som att det är fel att vara singel så länge efter skilsmässa… NU först börjar jag tänka tanken på att kanske man skulle försöka träffa någon MEN trivs bra själv ..
  Hoppas du får en bra sommar

 2. Trist att folk håller på och säger så, är ju verkligen inget negativt med att vara singel. Huvudsaken är ju att man själv trivs 🙂 Hoppas du har en fin kväll, KRAM!

 3. Att vara singel är ett val jag har haft länge. Dels för att jag ville inte bara ha någon för att. Jag värdesätter mitt liv och mina rutiner. Nu har jag en partner och får ha mitt lilla space jag har skapat under åren som singel. Och det är inte så dumt heller. Hur folk väljer sina liv är helt upp till dem.
  Ha en skön söndag!

 4. Älskar att vara singel, har varit det sedan jag och maken skilde oss 2011. Så fina bilder på dig. Önskar dig en trevlig söndag. Kram.

 5. Åh vad jag håller med dig, jag tror faktist man blir starkare än att rusa in i något direkt. Allt beror väll på situation. Men
  Vad skulle det vara för fel att vara singel. Du råder ju över ditt liv. Visst 7år är lång tid. Men det är ju ingenannans val. Kram

 6. Helt upp till var och en när och OM de är redo att träffa någon ny såklart. Ingen annan som ska ifrågasätta. Mitt ex valde att lämna mig i början av november och jag träffade min nuvarande i mars. Något fort men känns de rätt så gör de, vill man vänta 10 år väntar man tio år 🙂

 7. Kan känna igen mig lite i det där även om jag i princip inte haft något förhållande (förutom det jag är i nu). Men när jag dejtade och sen slutade dejta nån, så var det flera som sa: “Åh, jag hoppas verkligen att du hittar någon snart.” Eller något liknande. Då kände jag att det är väl inte det som är meningen med livet eller lycka. Oavsett om man är tillsammans med någon eller inte så borde man väl önska en annan person lycka och det är ju inte beroende på om man har en partner eller inte.

 8. Jag är 24 år och har aldrig haft ett seriöst förhållande. Folk behöver inte ifrågasätta det. Det är ens eget liv och inte deras. Så förstår det du skriver. Kramis <3

 9. Jag tycker att folk generellt lägger sig i för mycket kring hur andra människor väljer att leva. Huvudsaken är ju att man själv är nöjd med den väg man valt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan