Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kanin

Kanin, kanin och åter kanin

På jobbet har vi pratat mycket om kaniner på senaste tiden. Utöver det saknar jag Jojo och Sessi som jag tvingades lämna bort i samband med flytten. Ni som missade inlägget hittar den genom denna länk <— Där skrev jag detaljerat varför. Men nu ska jag visa er något gulligt som jag stötte på igår morse.

 

 

Jo en kanin!

Igår morse när jag var påväg mot jobbet fick jag syn på en liten kanin. Det var bredvid en förskola som ligger mittemot en mataffär med en bilväg intill. Jag blev så snopen och stannade till. Försökte att närma mig kaninen men då skuttade den iväg. Men inte ifrån gräsmattan där den befann sig. 

 

 

Jag lyckades fotografera några bilder på kaninen ifall den är bortsprungen. Eller är det en vildkanin? Har ingen aning men det var omöjligt att närma sig så nära för att kunna klappa. 

 

 

Men herregud så söt ninisen är och jag önskade att han eller hon ville bli klappad. När jag kom till jobbet berättade jag för alla mina kollegor om kaninen. Visade även bilderna ifall någon hade sett eller hört talas om en bortsprungen kanin. Det är inte varje dag något sådant inträffar då man bara stöter på harar i vanliga fall. Men det blev iallafall klockrent att det hände efter allt snack om just kaniner dom senaste dagarna.

Nu kom jag på en gullig sak som hände en vän för många år sedan. Men det berättar jag om i ett annat inlägg.

Har ni träffat på en kanin på liknade sätt?

 

//PUSS

6 comments / Add your comment below

  1. Så söt ,ja vi har en hund 🐶 en bit från oss som alltid är lös på tomten och även en kanin som går lös helt otroligt 🌸🥰kommer ihåg dina två kaniner du hade ,kram

  2. Jag bor också i Örebro och har den senaste tiden stött på flera lösa kaniner i olika områden i staden. Blev så förvånad då jag inte sett det tidigare. Googlade på det och fick då reda på att det här ett problem som vuxit jättemycket den senaste tiden. Folk släpper ut sina tamkaniner då de tröttnat på dem. Dessa kaniner klarar sig inte i det vilda i längden, speciellt inte när vintern kommer. Det är så hemskt. Finns organisationer som sysslar med att ta hand om dessa utsläppta kaniner, t.ex. Smådjurschansen här i Örebro(Odensbacken) som man kan kontakta om man hittat en kanin som man misstänker inte har någon som tar hand om den.

  3. När jag var liten så fångade mamma in en kanin som hon hittade springandes på en skolgård som vi tog hem och hade i en innebur. De som hade den lät den gå fritt (lite som en katt) så de kom och hämtade den hos oss. Såg vår kanin (i vår utebur) och ville para sin hona med vår hane. Det blev av någon gång senare och det blev kaninungar. Två dog ganska tidigt, en blev stulen och en blev förmodligen uppäten av räven för den fick också springa fritt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan