Inspiration, Skönhet

Bli naturligt brun inför våren

Brun utan sol från Apoliva

Nu när våren är här vill man gärna få en härlig solbränna. Det kanske inte är alla som har möjlighet att vara ute så mycket i solen på dagarna som man skulle önska. Då kan man använda sig av brun utan sol. Det finns en hel uppsjö av så kallade “bus” produkter på marknaden men den här krämen är en av de enklare krämerna i en lägre prisklass. Den finns att köpa på apoteket och är mer som en tonande lotion än en pigmenterad brun utan sol-kräm. Den ger en liten toning av huden istället för en kraftig brun färg, vilket gör den perfekt för vinterblek hud som inte sett solen på länge. Man kan också använda den som vanlig hudlotion under sommaren för en djupare ton, om man inte vill exponera sig för solen så mycket.

 

Original Image

 

Fler tester

Det här inlägget är en recension av just den här krämen från Apoliva, men det finns många olika typer av brun utan sol att köpa. Om man vill ha en djupare analys av olika produkter kan det vara bra att kolla på testsajter online, till exempel på testson.se som gör noggranna tester av olika produkter. De går dels igenom redan gjorda tester av Apolivas bus, men de gör också helt egna tester för att jämföra fler produkter i kategorin.

 

Förbered huden

Innan man tar på brun utan sol är det viktigt att förbereda huden. Det gör att man får ett jämnt och hållbart resultat. På veckorevyn.com finns en utförlig steg-för-steg-guide som tar upp alla moment som bör göras innan det är dags att smörja på brun utan sol-produkten. För att få den bästa fejkbrännan är det bäst att börja med en rejäl rengöring av huden. Det gör man bäst med en skonsam peeling för att få bort döda hudceller och smuts. Då fäster färgen bättre. Efteråt är det viktigt att återfukta huden noggrant, speciellt på knän, armbågar och andra ställen med torrare hud, annars kommer färgen att bli fläckig.

 

Smörj in rätt

När du smörjer in dig med brun utan sol ska du börja med fötterna för att sedan fortsätta upp längs med benen. Massera in krämen noga så det inte blir fläckar. På överkroppen ska du smörja in händerna sist, efter att du tvättat de en gång. Få bort så mycket av produkten som möjligt, annars kan du få fläckiga handflator. Låt krämen sjunka in och låt kroppen torka ordentligt innan du tar på dig kläder. Det är bra att göra detta efter duschen så det får gå en dag innan du duschar igen. Om det mot förmodan skulle bli fläckar går de att skrubba bort med en mjuk borste. Ett knep är att använda lite bikarbonat för att få bort oönskade fläckar.

 

Original Image

 

Milt parfymerad

Som nämnt ovan så är den här krämen från Apoliva väldigt svagt färgad. Den kan användas direkt på huden efter duschen för att ge en djupare färg. Den är parfymerad, men väldigt milt, så den passar dig som inte tycker om starka dofter eller inte vill att doften ska krocka med din parfym. Krämen har inte heller den där obehagliga brun utan sol-doften som en del produkter har, troligen för att den inte heller innehåller så mycket pigment. En fördel är priset som är mycket överkomligt. En nackdel är att den kanske ger en lite väl svag färg om man inte smörjer in sig flera gånger. Apolivas produkter finns att köpa på apoteket och på apokteket.se går det att läsa mer om vad exakt produkten innehåller.

 

//PUSS