Inredning, Personlig

Världens bästa bostad och område

 Tänk att jag snart har bott i min nuvarande lägenhet i tre år!

 

1/8 blir det treårsdagen och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit. Inte bara för lägenhetens skull utan även området. När jag tog beslutet att flytta till Örebro så hade jag ingen aning om vart. Skulle det bli norra, södra, västra eller östra? Ett tag var jag inne på väster men efter flera lägenhetsvisningar så fastnade jag för norr.

Något som jag inte ångrar en sekund på. Det finns många fina områden i Örebro och alla har sina för- och nackdelar. Beroende på hur man vill bo eller andra behov. För mig var det viktigt att hitta en plats som inte är alltför långt ifrån jobbet. Eftersom jag vill kunna promenera dit och slippa passa busstider. Samtidigt ville jag inte bo för centralt och ville ha nära till naturen.

Idag kan jag säga att alla mina önskemål blev uppfyllda. Så här får ni läsa alla mina positiva punkter om min lägenhet och området runt omkring.

 

Därför trivs jag så bra:

 

– Har utsikt från balkongen över innergården. Lider med dom som har det över en parkeringsplats eller en bilväg som vissa har.

 

– Jag har nära till tre stycken matbutiker som är Coop, Hemköp och Lidl.

 

– Går jag åt ena hållet så hamnar jag i ett centrum med butiker och restauranger. Åt andra hållet hamnar jag i skogen. Älskar dessa kontraster.

 

 

– Apropå skogen så växer det både svamp och en massa blåbär där under säsongerna.

 

– Det tar bara 25 minuter att promenera till stan och det är lika långt till jobbet.

 

– Jag tröttnar snabbt på att ta samma promenader varje dag. Från där jag bor kan jag välja mellan flera olika vägar till och från jobbet.

 

 

– Mitt område är väldigt lugnt och har inga stökiga grannar.

 

– Jag har tvättstugan i samma hus. Vissa har inte det och får då gå till ett annat hus.

 

– Jag bor nära vattentornet Svampen som sticker ut i Örebro.

 

 

– Det finns ingen insyn rakt in i mitt hem, varken från andra hus eller från gångare . Något som ni får se på bilderna.

 

– Balkongen är inglasad och det innebär att det kan vara ett extra rum året runt.

 

– Jag föredrar att promenera men det finns tillgång till busshållplatser precis intill.

 

 

– Det finns ett avskilt ställe på innergården där man kan sola ifred.

 

– Harar och igelkottar är väldigt vanliga i området och har sett många söta harungar som skuttar omkring.

 

– Solen ligger mot min balkong under dagtid och en bit över eftermiddagen. Så jag kan även sola där om jag vill.

 

Jag trivs väldigt bra

 

Jag har säkert missat något men ni märker säkert att jag verkligen trivs. Av alla ställen som jag har bott på så har jag bott max fyra år i samma bostad. “Då räknar jag inte med villan från min barndom utan från när jag flyttade hemifrån”. Just nu känns det som att jag kommer att bo kvar här i mer än fyra år. Det enda som skulle hindra mig är om hyrorna plötsligt blir för höga men det får verkligen inte hända. Som det känns just nu så vill jag bo kvar i denna lägenhet för alltid. Något som jag aldrig har känt tidigare.

 

 

//PUSS