Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Styrkan kommer inifrån

Den mentala styrkan 

Ni som följer min blogg vet om att jag har börjat träna väldigt mycket på senaste tiden. Både styrka och kondition. Gör inte det för att bli smalare utan vill känna mig piggare och starkare. Speciellt i själen och ju mer jag tränar desto starkare känner jag mig mentalt. Som rubriken lyder så kommer styrkan inifrån. Resultatet på utsidan är bara ytligt men det går ihop med det inre. Eftersom den mentala styrkan sitter innanför pannbenet. 

 

 

Vill få ut ännu mera

När jag tränar utan musik presterar jag mycket sämre. Medan när jag lyssnar på peppande träningsmusik får jag mycket mera energi och orkar då träna mycket hårdare. Något som egentligen bara har med psyket att göra. Får alltid en kick under träningen och mina endorfiner ökar som får mig att må bättre i själen. En riktigt härlig känsla och blir då beroende av det på ett bra sätt. Vill få ut ännu mera av träningen. 

 

 

Starkare än någonsin

Trots alla mina motgångar genom livet, all negativ stress och panikångest som har tryckt ner mig totalt i botten. Av någon anledning har jag alltid rest mig upp och jobbat igenom allt. Har även fallit åter tillbaka men reste mig upp på nytt och nu ska jag aldrig mer falla igen. Det är min mentala inställning som ger mig kraft och vilja. 

Allt detta har gjort mig till en starkare person och just nu känner jag mig starkare än någonsin. Jag går min egna väg och förutom kärleken till mina barn är jag även beroende av mig själv. Min starka vilja som vägrar att ge upp utan nu väljer jag bara rätt väg inför nya mål.

 

Viljan äger du själv!

För att lyckas med att ta tag i den mentala inställningen är det bara du som kan bestämma åt vilket håll du vill uppnå. Då inser du också så småningom att färden framför dig gör dig starkare och du kommer också att ta dig dit. Den största viljan äger du själv med styrkan bakom pannbenet. Utan den kommer vi ingenstans.

 

 

Till er som är nya läsare!

Jag brukar dela med mig av om hur jag har levt mitt liv med psykiska ohälsa. För er som är nya läsare hittar inläggen i kategorin psykisk ohälsa om ni vill läsa mera. När jag skrev den här artikeln så skrev jag det verkligen från hela hjärtat och jag lägger alltid hela min själ på det jag skriver. Trodde aldrig att jag skulle komma såhär långt och i fortsättningen vill jag bara hjälpa er andra som lider av något liknade. Då genom att jag skriver om mina erfarenheter och hur jag har lyckats komma igenom livets alla motgångar. 

 

//PUSS 

21 comments / Add your comment below

  1. Vad härligt att du mår bra även mentalt och känner dig starkare. Jag har också haft djupa svackor när det gäller min psykiska ohälsa men jag har kämpat hårt och känner mig starkare. Önskar dig en fortsatt trevlig vecka. kram.

  2. Träning är verkligen sååå viktigt för välmåendet! Alla vet det men jag tror inte man förstår hur viktigt det är innan man verkligen testar! Så glad att du kommit så långt! 😀 Kram

  3. Jag hatar att träna. Tränar verkligen bara (gym och kondition i alla fall) för att bli smal. Inget annat. Mentalt mår jag bäst av återhämtningsaktiviteter som promenader eller simning. Träning är bara pga ytliga skäl för mig.

  4. Vad härligt det låter att du mår så mycket bättre, träning gör verkligen underverk för mycket 🙂 hoppas du har en mysig kväll 🙂 kram

  5. Det är verkligen viktigt med träningen för sin mentala hälsa! Jag mår mycket bättre sedan jag började gå mer och köra mina träningspass på motionscykeln tre gånger i veckan. Känner mig gladare inombords och har fått ett annat lugn. Tränar enbart för min egen skull, men får jättemycket positiv återkoppling från mina vänner som tycker att jag är duktig som kämpar på trots att det tar emot ibland. Godnatt fina du och ha en underbar dag imorgon! Kramar ?

  6. Fast det sitter inte bara i huvudet det här med att prestera bättre med musik. Hörde om någon ny studie som visade att man får bättre träningsresultat när man tränar med peppande träningsmusik jämfört med utan. Härligt att du mår så bra av din träning! Det är verkligen ett lyckopiller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan