Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bli en starkare kvinna mentalt

Så här blir vi mentalt starkare kvinnor

Starka kvinnor drar blickarna till sig, de väcker uppmärksamhet med sin kraftfulla energi och sitt självförtroende vart de än går. De väcker ofta en del avundsjuka, många av oss känner sig manade att klanka ner på dem eller prata bakom deras rygg, och det brukar vara ett tecken på att vi känner oss hotade eller osäkra i deras närvaro. 

Men vad skulle hända om vi istället försökte bli mer som dem – skulle det inte vara en väldigt skön känsla att kunna gå genom livet och känna att vi kan klara av vad som helst? Här kommer några tips för hur vi kan bli mentalt starkare, och genom det även lyckligare!

 

 

1. Följ i fotspåren av någon som har lyckats bli det du vill vara. 

Välj en eller flera starka kvinnor du har som förebild och försök att efterleva deras exempel. Läs intervjuer med dem eller deras böcker om de har skrivit några, för att förstå deras livsfilosofi och hur det har gjort dem till vad de är idag. 

 

2. Vänta inte på att någon ska komma och rädda dig. 

En stark kvinna tar ansvar för sitt eget liv, och skyller inte misslyckanden eller tillkortakommanden på någon annan. Vi kan inte påverka hur andra beter sig gentemot oss, vi kan bara påverka hur vi själva reagerar på deras beteende.

 

3. Var stark i din sexualitet. 

Ett bra självförtroende är det sexigaste som finns, och en stark kvinna vet också hur hon använder sin sexualitet på bästa sätt. Detta är en pusselbit som ofta inte tas på allvar när det kommer till kvinnor, men vi gillar också att ha ett bra och tillfredsställande sexliv. 

I ett förhållande kan det handla om att vi borde bli bättre på att ställa krav och berätta vad vi tycker om, och bästa sexleksakerna till kvinnor kan få oss att upptäcka det om vi inte redan är säkra på det. För en singel kan det handla om att vara stolt över att leva som singel utan krav på att skaffa en partner, eller att kunna ha tillfälliga förbindelser när lusten kommer utan att behöva få dåligt samvete över det.

 

4. Ta av dig offerkoftan.

Många av oss kvinnor är experter på att tycka synd om oss själva. Varför ser inte chefen hur duktig jag är, det var min tur att bli befordrad för längesedan, om bara min man skulle hjälpa till mer med barnen skulle jag kunna gå och träna osv. Om du vet vad du vill, måste du hitta ett sätt att åstadkomma det. Berätta hur du känner, be om hjälp eller bekräftelse. Om du får ett nej till svar är det upp till dig hur du känner att du vill gå vidare, skyll det inte på den andra personen. Ansvaret för att du ska vara lycklig är ditt, och bara ditt.

 

//PUSS

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan