Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

En rolig träningsform

Boxning är en intensiv och rolig träningsform

Att hålla sig aktiv och träna regelbundet är ofta lättare sagt än gjort, framför allt när man lever ett hektiskt liv med barn och åtagande från morgon till kväll. För mig personligen underlättar det att hitta en träningsform som inte nödvändigtvis känns som träning utan som en rolig sysselsättning.

Efter att häromdagen ha snubblade över denna sajt med allt om boxning tändes något i mig då det känns som boxning är en träningsform som kanske hade passat mig. Och jag funderar inte på att testa boxning för att jag ska bli bättre på att slåss, istället är jag nyfiken på det då det är en mångsidig och intensiv form av motion med ett stort antal fördelar; både fysiska och mentala. 

 

Par, Kärlek, Pojke Och Flicka, Pojkvänner, Makar

 

Träna muskler, uthållighet och din mentala styrka

I mina ögon är det mest attraktiva med boxning att det är en komplett träningsform där man aktiverar hela kroppen på en gång. De som boxas professionellt är bland de mest vältränade människorna på planeten och även nybörjare kan dra nytta av dessa fördelar.

Boxning tränar nämligen i princip alla muskler i hela kroppen samtidigt som man får pusha sin uthållighet till max. Att köra ett pass med mitsar eller boxningssäck kommer aktivera hela kroppen och när man känner sig mer bekväm kan man ta träningen till nästa nivå och sparras med någon annan vilket ökar belastningen ännu mer.

En annan fördel med boxning som ofta förbises är den mentala biten. Att boxas är som sagt fysiskt påfrestande vilket innebär att man ständigt måste pusha sig själv. Och att sparras med någon annan (även om man har skydd) kräver dessutom ett enormt fokus i situationer som kan upplevas skrämmande.

Boxning kan alltså ses som ett sätt att öka sin mentala styrka samtidigt som du kan bygga muskel och stärka din kondition. En win-win-win, eller kan man säga så?

 

Flicka, Sport, Boxning, Vacker, Kvinna, Modell, Hår

 

Gruppträning med vänner gör det ännu roligare

Många boxningsgym i Sverige erbjuder idag klasser där man tränar i grupp vilket jag och många andra uppskattar då det är lättare att hitta motivationen tillsammans. Dessutom ger det en möjligheten att välja den träningsform som passar en bäst, dvs. om man vill boxas som motion eller för att bli bättre på boxning.

Så varför inte samla ihop ett gäng väninnor och boka ett boxningspass? Och har du testat boxning innan? Dela gärna med dig av din upplevelse!

 

//PUSS

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan