Nedstämd – Hur jag hanterar det

Jag har känt mig väldigt nedstämd nu under en period.

Försöker som sagt göra det bästa av situationen och tänker positivt men det dippar hela tiden. Har tidigare skrivit om att jag inte trivs alls att bo i kommunen som jag bor i just nu. Att det är minst tre år kvar tills jag äntligen kan flytta. Ena stunden känns det helt okej eftersom tiden går ändå framåt. Men andra stunden känns det som en evighet och vill bara flytta nu!

 

För att få mig själv att tänka mer positivt och att få ett bättre mående finns det några saker som är viktiga för mig. Saker som får mig att må bättre och som jag fokuserar mycket på. Självklart tillåter jag mig själv att vara nedstämd och bara gråta ut när behovet finns. Känns alltid bättre efteråt. Men nu ska jag berätta lite närmare om vad jag mår bättre av!

Jag mår bättre av:

 

– Träning. Styrketräning och raska promenader ger mig lyckohormoner och utan dom hade jag varit betydligt mycket svagare i själen.

– Resa bort. Att byta miljö är väldigt viktigt för mig för att komma bort från hemmiljön. Pendlar till och från jobbet varje dag. Varannan helg när barnen inte är hos mig försöker jag att vara borta minst en natt hos någon vän. Åker även bort till Stockholm under längre ledigheter där min mamma, syster och bästa vänner bor.

– Tar hand om mitt yttre. Förutom att jag jobbar med min psykiska ohälsa så blir mitt mående även bättre när jag tar hand om mitt yttre. Som lite smink, fina kläder, gör mig fräsch och ser fram emot mina nya naglar inför semestern.

– Inredning. Min lägenhet är det inget fel på utan det är kommunen som jag inte trivs i. För att göra det bästa av situationen ser jag till att trivas i lägenheten med min personliga inredning. Älskar ljusa färger som vitt, ljusgrått och ljusrosa. 

– Mina barn. Det är för barnens skull som jag bor kvar där vi lever för tillfället. Utan dom blir jag en halv människa och barnen är dom viktigaste i mitt liv. Jag kommer aldrig att flytta ifrån dom utan det ska bli med dom.

 

 

Nu har jag lättat klart på mitt hjärta!

 

//PUSS 

20 comments / Add your comment below

 1. Så ledsamt när du inte trivs med ditt boende ,vet hur det kan kännas när jag var i liknande situiation för många år sedan,allt löser sig ska du se ,kram fina fina.

 2. Tråkigt att höra att du haft det lite kämpigare en period nu fina du :/ Men fint att du delar med dig av det och även att du tänkt igenom vad just DU mår bättre utav. Hoppas så att du snart får må lite bättre <3 Massa kramar till dig!

 3. Ja jag har också slarvat mycket med solskydd tidigare.
  Vad jobbigt att känna så, att man inte trivs. Har gjort det jag med i perioder. Men det är mycket småsaker man kan göra i vardagen för att man ska må bättre precis som du skriver om i din lista.
  Att gråta ibland kan också verkligen lätta på de jobbiga känslorna. Det som är skönt är iallafall att du kanske kommer att kunna flytta om 3 år. Att ha ett mål är alltid bättre än att gå och må dåligt och samtidigt inte veta om det kommer bli ett slut eller inte på det.
  <3

 4. fint inlägg, nedstämdhet är jobbigt jag känner oxå det och har känt av det ett tag . det är tufft men ja försöker att inte tänka för mycket på det 😉 och försöker acceptera att livet ibland är skit . det hjälper ju inte att fly, gömma sig eller hitta andra sett att hantera känslor. det är okej att må som man känner så länge det inte tar över ens liv till 100 procent. glöm inte du är en fin människa!!!! Alla har vi våra svagheter i livet det är bara att cool it down och gilla läget….ha de så gott vännen kram

  1. För att mina barn går i skolan och jag vill att dom ska slippa pendla från mig om jag flyttar nu. Därför väntar jag tills dom börjar i gymnasiet som finns i andra kommuner. Kramis

 5. Tittar in, lör kväll som det är, toppen fin t.o.m. m grym sol och blå himmel. Precis kommit lite mer till ro efter 2 dgr av flyttlass och inköp till nya lyan, sitter på balkongen nu och ser ut över staden.. Tänker på dig, fokusera på det pos och gläds i stunden här och nu och forts praktisera det som du mår bra av som du skriver och önskar. Starkt av dig att också välkomna känslor utan rädsla så nära att du tillåter dig att gråta och vara nedstämd, tror du liksom jag bara mår bra av det, allt har sin tid och det gäller att ta tillvara på tiden här och nu, vi växer och utv inom oss och blir starkare.. Diem Carpe och Care Take,.. Önskar dig en toppen fin kväll, kramiz..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.