Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kris i livet

Klinikdagens ämne om kris

Jag nämnde att jag var på en klinikdag förra veckan. Då pratade vi ämnet kris och fick även ha diskussioner om det i grupper. Jag personligen har tänkt mycket på ämnet i efterhand. Därför ville jag skriva av mig om det. 

 

 

Vi alla individer upplever och hanterar en kris på helt olika sätt. Beroende på hur vi är som personer och vad vi har gått igenom. Jag personligen har gått igenom en hel del i mitt liv och det har fått mig att kunna hantera kriser på ett annat sätt. En person i min grupp förstod sig inte på ämnet eftersom personen har aldrig gått igenom en kris. Men övriga i gruppen kunde jag diskutera med och dela våra erfarenheter med.

 

 

Kris är en stark reaktion på en förlust eller en förändring i livet. Som exempel en olycka, när man oväntat förlorar någon närstående, förlorar jobbet eller andra besvär med hälsan. Då ställs det in nya krav i livet som pressar en för den nya situationen. Reaktionen blir då känslan av oro, sorg och att man glömmer bort sig själv.

Vilket jag känner igen för jag har gått in i väggen två gånger i mitt liv efter flera kriser. Men har även ett annat bagage i luckan. Det är att inte kunna hantera negativ stress som har följt med mig sen bardomen. Idag är kriser vardagsmat för mig och ett lyckligt liv finns inte i min världskarta. Därför tar jag tillvara på allt jag redan har och försöker att göra det bästa av situationen. Något som jag har lärt mig och fått ett starkare psyke. Det var några funderingar som jag hade från klinikdagens ämne. 

 

//PUSS

7 comments / Add your comment below

  1. Så intressant ämne verkligen , ja dessa kriser 😭men som du säger man blir starkare efter allt och jag hoppas du får känna ett lyckligt liv snart 🌸stor kram

  2. Intressant att läsa och jag förstår vart det kommer ifrån. När jag från ingenstans blev sjuk och inte längre kunde må bra fysiskt ändrades allt men efter allt man gick igenom så uppskattar man verkligen dem bra dagarna och dem små stunderna när allt bara flyter på. Man lär sig att hantera allt på ett helt annat sätt.

    Dock måste jag säga att kaos är min vardag ibland med tanke på mitt jobb och att man måste kunna vara lugnt och lösa problem snabbt då och då så har erfarenhet av det hehe eller kanske snarare rutin

  3. Intressant att läsa och jag förstår vart det kommer ifrån. När jag från ingenstans blev sjuk och inte längre kunde må bra fysiskt ändrades allt men efter allt man gick igenom så uppskattar man verkligen dem bra dagarna och dem små stunderna när allt bara flyter på. Man lär sig att hantera allt på ett helt annat sätt.

    Dock måste jag säga att kaos är min vardag ibland med tanke på mitt jobb och att man måste kunna vara lugnt och lösa problem snabbt då och då så har erfarenhet av det hehe eller kanske snarare rutin

  4. Jag brukar tänka så att livet är små små stunder av lycka. Det stämmer och så länge inte det är nattsvart hela tiden så är det ok tycker jag. Jag tror att det som verkligen pressar människor är en föreställning om att livet skall vara en enda lång glädjestund. Det normala är toppar och dalar tror jag. Man får försöka att bearbeta det svåra och acceptera att man ibland mår sämre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan