Fettisdagen

Redan i början av året tjuvstartade jag med en semla.

Det är faktiskt på senare år som jag har börjat gilla semlor. Innan gillade jag det inte alls men idag skulle jag inte tacka nej till en.

 

 

Börjar gilla under senare år!

Förutom semlor så är det fler saker som jag har börjat gilla under senare år. Som exempel sill! Provsmakade sill varje år men fick då alltid kväljningar. Idag älskar jag sill sedan drygt tre år tillbaka.

 

 

Det här kommer jag aldrig kunna äta.

Det finns däremot två andra saker som jag aldrig någonsin kommer att börja gilla. Det är kaviar och leverpastej. Blä! klarar inte ens av lukterna och mår illa av bara tanken.

 

 

Men idag är det fettisdagen och då får jag se om det slinker ner någon semla. Jag föredrar dom klassiska före alla dessa olika varianter som det finns nu förtiden.

Vi brukar få semlor på jobbet men har inte hört något om det blir av i år. Det återstår att se. Barnen vill säkert ha semlor idag men vi kanske sparar oss till helgen? Skulle hellre vilja köpa semlor på ett konditori istället för på mataffären för då blir det mycket godare. Vi får se hur det blir.

 

Gillar ni semlor?

 

//PUSS 

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1 / 2 / 3 / 4 / 5

19 comments / Add your comment below

  1. vad trevligt att det är fettisdag idag 🙂 Jag gillar semlor, men har för mig att jag alltid har gillat det :))) Det jag däremot aldrig skulle äta är just sill, kaviar (typ Kalles, kanske är den typ av kaviar du också menar?) och troligen blodpudding (både konsistens och smak och sötma och blodfärgen gör mig illa till mods…).

  2. Jag älskar ju semlor så det kommer definitivt bli en semla för mig idag! Jag klarar fortfarande inte av sill – gillar inte konsistensen! Däremot äter jag både kaviar och leverpastej ? Hoppas du får en fin tisdag! Kramar ?

  3. Jag fick en semla av min chef idag 😀 De vanliga är de bästa enligt mig 😀 😀

    Sv: Det är lättast så, eftersom helt ärligt: Erik bryr sig inte om saker ligger ogjorda i evigheter. Och JAG bryr mig. Lika bra att fixa!

  4. Tycker det är så roligt när man börjar gilla något efter ett tag som man inte alls har gillat 🙂 jag var sån med kantareller, nu älskar jag det! 🙂
    Har lite svårt med semla eftersom jag inte gillar mandelmassa, så jag uppskattar att det har kommit fler sorter nu 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.