Tänk inte så mycket

Utan låt det bli som det blir.

Hittade ett citat som jag fastnade för och den lyder såhär: ” Tänk inte så jäkla mycket, bara gå på känsla och låt saker bli som dem blir “. 

Det är ett citat som får mig att tänka om. För 10 år sedan grubblade jag konstant på exakt allt. Kunde oroa mig helt i onödan och det tog mycket av min energi. För ungefär tre år sedan gick jag på en stresshanterings kurs. där fick jag bland annat information om onödiga tankar och hur det förstör vårt psyke. Än idag kan jag fortfarande hamna i den onda cirkeln men är mer medveten om det. Därför kan jag lyckas bryta den innan det går för långt. Förr grubblade jag så mycket att det blev hjärnspöken. Bara negativa saker och det sänkte min självkänsla enormt. Något som jag då inte förstod men gör det idag.

 

 

Varför delar jag med mig av det här?

Jo för att onödigt grubbel är otroligt vanligt och många tar det inte på allvar. Exakt som jag gjorde förr i tiden. När jag kommer på mig själv att jag grubblar eller oroar mig i förväg försöker jag att tänka på något annat. Vissa saker kan man ändå inte påverka i förtid utan det får bli som det blir. Vad som än händer så har det alltid en mening. Blir det inte bra så kan det alltid bli bättre nästa gång. Därför är det mycket bättre att lägga energi på positiva saker trots att det kan vara svårt. Det vinner man på i längden. 

 

//PUSS 

8 comments / Add your comment below

  1. Har liknande problem. Skulle inte säga att jag grubblar över allt men vissa saker och dom tankarna dyker upp om och om igen. Försöker avbryta mig själv och inse att jag redan tänkt på det och kommer inte komma på någon lösning för att jag tänker på det igen.

  2. Har också gått en stresshanteringskurs men den hjälpte inte mig så mycket men jag försöker göra som dig att lägga min energi på positiva saker. Det funkar ibland men inte alltid kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.