Vänd negativa tankar till positiva

  Något som jag jobbar med.

Det har inte varit lätt men är tacksam över att jag är på rätt spår. Att bara ha negativa tankar gör en till en negativ person och då blir livet bara negativt. Vem vill egentligen leva så? Inte jag och fattar inte än idag hur jag misshandlade mig själv psykiskt en gång i tiden.

Självklart ska man vara ledsen när man behöver det för det är viktigt det också. För själen är det viktigt att bearbeta allt det jobbiga och sedan gå vidare till nästa steg. Alltså när man är redo för det. Har man gått igenom många jobbiga situationer så finns det många pusselbitar som måste lagas. Det tar tid men med tiden blir allt bara bättre. Jag personligen har bearbetat med mig själv i många år. Idag har jag ett helt nytt tankesätt och det ska jag berätta lite närmare för er.

 

 

Hur ändrade jag mitt tankesätt?

När man lever i ett negativt mönster är det väldigt svårt att bara bryta det när allt har gått för långt. Alltså när det har gått så pass långt att man är djupt deprimerad. För mig berodde allt på långvarig stress och inre oro som fick mig att konstant grubbla på onödiga saker. Skrev förra veckan om det ”Lär dig att stanna upp tiden” och ni hittar inlägget här. Något som jag har lärt mig med tiden är att vända negativa tankar till positiva. Som exempel när jag tänker ”men oj idag ser det ut att bli en stressig dag på jobbet”. Istället för att ställa mig in på det samtidigt som jag grubblar och oroar mig i förtid. Då tänker jag att självklart kommer allt att lösa sig och får ta allt som det kommer. I slutändan brukar allt ändå alltid gå bra. Har jag samtidigt varit positiv så har allt även varit mycket roligare. Något som jag påminner mig om när jag plötsligt hamnar i ett negativt mönster. Det gäller att alltid försöka bryta tankarna och med tiden blir det lättare.

 

 

Att leva i nuet och samtidigt ha ett positivt tänk. Det kommer du långt med.

Hittade några citat som jag fastade extra för som handlar om ämnet som jag skriver om. Här nedanför får ni läsa fyra stycken som jag valde ut.

 

 

Några citat

– Vänta inte på att saker ska bli bättre. Livet kommer alltid vara komplicerat. Lär dig att leva i nuet innan det är försent.

– Ibland behöver vi gråta för att rensa våra ögon så att vi tydligt kan se allt positivt som väntar oss.

– Negativt tänkande skapar hinder… positivt tänkande tar dig förbi dom.

– Sedan slog det mig, att livet är för kort, döden är säker och vi har bara ett liv. Så istället för att stressa och oroa mig över onödiga saker, så bestämde jag mig för att leva livet.

 

//PUSS

 ♥

25 comments / Add your comment below

 1. Det finns många funderingar kring livet och man har bara ett liv och lev det nu=))
  Bra skrivet och bra att bryta mönstret vännen!!
  Byt ut negativitet till positivitet <3
  Kram

 2. Jättefina bilder på dig vännen! Du har verkligen rätt i att det gäller att fokusera på möjligheterna istället för hindren eftersom hindren kanske inte ens kommer att bli ett problem innan man lägger fokus på det. Bättre att lyfta upp hakan och blicka framåt än att stirra på fötterna för att se om man trampar i något. Kram fina du och ha en underbar eftermiddag och kväll ?

 3. Jag jobbar på liknande sätt. Fast rädslor snarare än negativa tankar. Och mitt citat som jag svär vid är av Gertrude Stein: Efter att ha tänkt igenom hur farligt allting är finns det inget som skrämmer mig längre.

 4. Ja hur man själv tänker påverkar jättemycket hur man mår! Och kan man hjälpa sig själv att må bättre så ska man ju definitivt göra det 🙂

 5. Ja tankarna är bara något som surrar runt i våra hjärnor. Vi kan styra våra tankar mer än vi tror 🙂 o som du själv säger man kan vända dåligt till bra 🙂 kram å fin kväll

 6. Jag lever alltid i nuet =)… jag unnar mig saker och verkligen se till att jag få uppleva det som JAG vill göra! Vill jag boka ett svit så ser jag till att jag kan göra det, vill jag äta gott och uppleva lite dyrt/lyx så ser jag till att jag kan. Drömma ska man men glöm ej att faktiskt se till att göra det med… många som skriver en massa men hittar en massa “men” i varför också! Ta hand om dig och må din väg vara lycka<3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.