Personlig, Psykisk ohälsa, Vardag

Vilket sammanträffande

För exakt ett år sedan

Jag scrollade nyss igenom mitt arkiv här på bloggen från oktober 2021. Ville se vad jag hade skrivit för inlägg för exakt ett år sedan. Upptäckte då att tisdagens inlägg påminner mycket om inlägget från förra året som skrevs samma datum. Alltså 11/10.

Förra året handlade det om att må bättre psykiskt och hur jag jobbar med det. I tisdags skrev jag om att bryta negativa tankar genom att fokusera på positiva saker som distraherar allt det jobbiga.

 

Slopade restriktioner - Netti Starby

Oj vilken gammal bild. Kanske fyra år sedan?

 

Av någon konstig anledning mår jag alltid som sämst under oktober månad varje år. Men den här gången beror det på en längre jobbig period som jag har haft. Då är det viktigt att fokusera på saker som får själen att må bättre.

För exakt ett år sedan delade jag med mig av dessa punkter som får mig att må bättre för stunden: 

– Tar långa promenader.

– Skriver av mig.

– Tänder upp levande ljus om kvällarna.

– Kollar mycket på underhållning via YouTube/TikTok/Discovery/tv4 Play.

– Ser till att ha det snyggt runt omkring mig i hemmet.

– Äter det jag är sugen på. 

– Tillåter mig själv att ta det lugnt och undviker stress så mycket det går.

 

En bild från förra året.

Något som är väldigt likt än idag förutom att jag även lyssnar mycket på podcast. Varje morgon när jag gör mig iordning så lyssnar jag alltid på något intressant. Likaså till och från jobbet.

Ibland funderar jag på att om något behöver göras annorlunda? Varför upprepas allt gång på gång trots att jag jobbar med mig själv? Det är något som jag ska ta reda på och samtidigt får tiden visa mig rätt väg åt rätt riktning. 

 

//PUSS