Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Må bättre psykiskt

Underbara sol!

Idag har solen lyst hela dagen och därför passade jag på att gå ut under lunchrasten. Hade med mig en kopp kaffe och en kofta. Trodde att det skulle vara kyligare men det var riktigt skönt att sitta i solen. 

 

 

Kom nyss hem från en långpromenad och nu börjar solen att gå ner. Längtar inte tills det blir mörkt redan vid klockan 15 på eftermiddagen. Därför passar jag på att njuta så länge det går för sol och dagsljus mår man bra av. 

 

 

När jag inte mår bra psykiskt

Förra veckan mådde jag inte så bra i själen och därför har jag satsat på saker som jag mår bättre av. Förutom barnen, vänner och kollegor så ägnar jag mig åt några enkla saker och det är:

– Tar långa promenader.

– Skriver av mig.

– Tänder upp levande ljus om kvällarna.

– Kollar mycket på underhållning via Youtube/TikTok/Discovery/tv4 Play.

– Ser till att ha det snyggt runt omkring mig i hemmet.

– Äter det jag är sugen på. 

– Tillåter mig själv att ta det lugnt och undviker stress så mycket det går.

 

Den sista punkten är svårast men dom övriga hjälper till en hel del. På jobbet hanterar jag stressen sämre men försöker att återhämta mig så gått det går under fritiden. För om man stressar dygnet runt så blir även sömnen sämre och då återhämtar sig aldrig kroppen. Då är man i en ond cirkel. Där vill jag inte hamna igen.

Vad gör ni för att må bättre i själen?

 

//PUSS

10 comments / Add your comment below

  1. Vad du är duktig och snäll med dig själv!

    Just nu mår jag bättre av yoga och spikmatta och guidade meditationer för att varva ner. Jag mår också bättre av att ha städat omkring mig.

    Men just nu har jag också börjat på en stoooor KBT-behandling som utmanar mig väldigt mycket. Det är för att jag ska må bra i längden. Just nu är det mycket ångest kopplat till socialt umgänge, träning och alla de roliga sakerna, så det är det jag jobbar på och jag har bara gått en vecka i terapin och det känns redan som att det här är gången som det kommer att TA liksom!!

  2. ja du ja känner som du får smått panik när det börjar bli mörkt så tidigt eller typ HELA dagen suck
    ha en fin m orgondag fina du kram

  3. Så härligt att få njuta i solen och man längtar verkligen inte efter mörkret, så jobbigt att du mådde dåligt förra v och jag brukar försöka göra samma punkter som du och den sista e verkligen svår att inte stressa är så himla svårt,men jobbar på det, försöker läsa oxå men inte det lättaste alltid då tankarna far iväg åt annat håll, stor kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan