Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Så hanterade jag min negativa stress

 Nära att gå in i väggen

Jag slarvade med min psykiska ohälsa och gick nästan in i väggen. Det hade varit tredje gången i mitt liv om det hade gått så långt. Så himla onödigt. I början av förra veckan skrev jag om att jag inte mådde bra i själen. Hade då svåra koncentrationssvårigheter som gjorde att jag hade svårt för att uttrycka mig i skrift och detsamma med läsningen. Därför var mina blogginlägg kanske lite luddiga trots att det tog timmar för mig att skriva dom. Men nu ska jag berätta mer detaljerat för er om hur jag mådde och hur jag hanterade allt. 

 

När mitt mående var som allra värst

Jag hade inte hanterat min negativa stress sedan några veckor tillbaka och det orsakade dåligt mående. Allt började med yrsel, koncentrationssvårigheter, blev spänd i alla muskler och var hela tiden uppe i varv. Förra helgen började jag att få ångest som blev ännu värre i måndags. Var nära på att få en panikångest attack när jag var påväg mot jobbet och avskyr den känslan. Sedan fick jag sömnsvårigheter och diarréer efter varje måltid. Har även haft ont i alla leder och känt mig nästan sjuk. Jag vet att orsaken är stress för allt blir bara värre över dagen.

 

 

Hur jag hanterade situationen

Har suttit i massagefåtöljen på jobbet under lunchrasterna och har jobbat med andningen. Hittade en helt annan träningsform som verkar passa mig. Det är pilates som jag har kört via youtube efter jobbet och det hjälper mig med att hitta ett lugn i kroppen. Struntade i mina högintensiva träningspass för det kändes inte bra förra veckan. Har även tagit ett varmt bad på kvällen samtidigt som jag jobbade med andningen. I onsdags försvann ångesten och den har inte kommit tillbaka sedan dess och magen blev även stabil i samband med det. Men är fortfarande yr och det är jag bara under dagarna. När jag är nyvaken och lugnare på kvällen är yrseln helt borta. Men så fort jag ska iväg någonstans eller är aktiv på jobbet så blir jag yr hela tiden. Ont i lederna hade jag bara under sömnbristen och det är inte så konstigt.

Är iallafall stolt över mig själv som tog tag i mig själv på allvar förra veckan. Annars hade det spårat ut ordentligt. Ska fortsätta med att jobba med andningen varje dag och hålla mig till pilates dom dagar jag hinner träna. Barnen är hos mig den här veckan och det känns bra att jag inte mår som jag gjorde förra veckan. 

 

//PUSS

11 comments / Add your comment below

  1. Man får verkligen känna efter själv vad som passar en och inte! Varmt bad kan jag tänka mig är jätteskönt och avkopplande för kroppen ❤️ Ta hand om dig massor ❤️

  2. Va skönt att du har hittat ett sätt som verkar funka för dig, det är viktigt att ta det på allvar och du ska verkligen vara stolt att du gjorde de och kände av symtomen för de 🙂

  3. Så skönt att höra att du mår bättre, fina bilder på dig. Bada badkar är en bra avslappningsmetod. Kram och ha en trevlig vecka.

  4. men åh va duktig du är .
    avslappning är oxå bra och du ska tänka likt en fyrkant två slag på var sida och om igen . man ändrar sej automatiskt med anningen om man räknar och tänker så
    bra jobbat

  5. Så bra att du har lyssnat på kroppen vännen och att det har hjälp! Jag är ju utmattat för fjärde gången, men på väg tillbaka i alla fall… Jag försökte kommentera ditt senaste inlägg, men det går inte. Jättefina naglar iallafall och jag förstår att du inte prioriterar att fixa dem i år! Massor av stora kramar fina du 💖💖💖

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan