Pollenallergi eller förkylning?

Igår var det en härlig dag.

Vaknade till stålande sol och det var flera plusgrader ute. Men kroppen kändes helt kraschad. Helt orkeslös i kroppen, tjock i halsen, näsan rinner och är konstant trött. Har haft samma symtom i flera dagar men igår var det värre. Funderade på om det är pollenallergi eller är det en förkylning? Det är så svårt att veta men jag och sonen packade ihop en matsäck och begav oss ner mot sjön.

 

 

Inte vill man sitta inne hela dagen och missa solen.

 

 

Vi fick besök av några änder som simmade runt omkring oss.

 

 

Kände mig som sagt inte helt hundra men det var ändå skönt att få komma ut. Men googlade på skillnaden mellan pollenallergi och förkylning eftersom jag jobbar som idag. Det finns många likheter men tror att det lutar mot allergi. Kom på att jag hade allergitabletter hemma och tog beslutet om att börja ta dom för att se om det hjälper. 

 

 

Hoppas att det här snart går över för jag vill komma igång med träningen igen.

 

 

Jag såg iallafall inte så himla sjuk ut som det kändes men kanske en aning trött. 

 

 

Efter att vi hade varit nere vid sjön i ett par timmar gick vi vidare till hembygdsgården för att hälsa på djuren.

 

 

Det är så mysigt att klappa getter för dom är så himla keliga.

 

 

När vi kom hem var jag helt färdig i kroppen och orkade inte göra något mer. Sonen blev sugen på att laga mat och då lagade han en stark Thai maträtt som han hittade på själv. Han sa att det är bra för mig att äta något starkt mot förkylningen ifall om jag har det. Vilken gullunge och det smakade jättegott. 

 

 

Dottern som hade varit hemma hela dagen blev också sugen på att laga mat. Glömde att fotografera hennes maträtt men den blev också riktigt god.

Annars kändes det verkligen som en söndag igår och idag känns det som en måndag. Men det är ju fredag och snart blir det helg igen. Härligt härligt!

 

//PUSS

15 comments / Add your comment below

  1. Jag känner mig fysiskt frisk som en nötkärna! Så tacksam att jag inte är pollenallergisk, för jag bor ju i björkarnas stad ;P

  2. Vilka härliga bilder! Känner att det är svårt i dessa tider att veta ifall det är pollen eller förkylning, får man agerar ju annorlunda ifall det är förkylning! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.