Personlig

Grannen

I fredags den 29/12 hände det något väldigt konstigt.

Rubriken blev grannen och ni kanske förknippar det med grannen i Beck. Men det här handlar om något helt annat.

Klockan var runt 23 på kvällen och bestämde mig för att slå på en till film. Det blev filmen “En kvinnas hämnd ” med Jennifer Lopez. Efter en bit i filmen så såg jag att det kastades snöbollar på mitt fönster i vardagsrummet . Tänkte först att det kanske var snöras från taket. Men sedan hände det fler gånger och tillslut kollade jag ut genom fönstret. Där satt min granne utanför porten och grät. Jag gick då direkt ut på balkongen och sa att jag ska släppa in henne. Man måste ha en bricka för att komma in i porten och antog att hon hade tappat bort sin.

 

Här ser ni en bild från min balkong på porten där hon satt helt ensam.

 

Men det var mycket värre än så.

 

Jag sprang ner och öppnade dörren i porten och hon hade intorkad blod i ansiktet och grät. Självklart tog jag upp henne och vi gick upp till hennes dörr. Hon var väldigt berusad och hade tappat bort sina hemnycklar och kunde inte komma in i sin lägenhet. Då frågade jag henne om jag kan hjälpa till med att rota i alla hennes fickor och i väskan hon hade vilken hon accepterade. Det fanns inga nycklar någonstans och jag hade inte mage att lämna henne där.

 

En bild på trapphuset.

 

Tog hand om henne

 

Tog med henne hem till mig och hämtade grejer för att ta hand om hennes blodiga ansikte. Såg att hon hade en stor blodskorpa på pannan och tejpade på ett stort plåster. Sedan bäddade jag en sovplats till henne i min soffa och fixade en varm macka till henne. Hon var så tacksam över min hjälp och för mig är en sådan sak självklart. Man ska aldrig ignorera andra människor och behandla andra som man själv vill bli behandlad.

 

Här bäddade jag en sovplats till henne.

 

Dagen efter

 

Dagen efter tidigt på morgonen vaknade jag av att hon pratade i telefonen. Hörde att hon sjukanmälde sig till jobbet och sedan ringde hon ett samtal till. Hon hade kvällen innan berättat att hon har en pojkvän i samma område och antog att det var honom hon ringde. Jag låtsades sova eftersom jag inte orkade prata just då men hörde hur hon pratade om hur tacksam hon var över all hjälp. Hon sa hejdå och gick ut.

Senare på dagen precis när jag skulle äta så ringde det på dörren. Hade då ingen lust med sällskap och trodde att det var hon. Så jag fortsatte att äta och låtsades som att jag inte var hemma. Efter ett tag knackades det på dörren igen och efter några minuter åter igen. Då smög jag till ytterdörren för att kika i titthålet. Såg då att det var hennes son. “Måste tillägga att han är vuxen och inte ett litet barn”.

Svepte på mig en morgonrock och öppnade dörren. Han frågade mig om jag hade sett hennes mamma för han får inte tag i henne sedan en halvtimme tillbaka. Jag berättade som det var och att hon hade sovit över hos mig och sedan gått ut runt klockan sju på morgonen. Nämnde också om hennes samtal på morgonen och att jag tror att hon gick över till sin pojkvän.

Han såg då lättad ut och verkade tacksam över att jag hade tagit hand om henne. Sonen hade en nyckel till hennes lägenhet och antar att även han bor där. Sedan dess har jag inte hört något mer och hoppas att allt är bra med dom.

 

 

//PUSS