Personlig, Vardag

Aldrig mer åka buss

Jag en person som hellre tar en längre promenad än att ta bussen. Något som jag gör varje dag oavsett väder. Men idag efter jobbet kände jag mig yr och svag i kroppen så jag bestämde mig för att åka buss för en gångs skull.

Det var ändå längesedan och tänkte också att det kunde vara kul. Jag sökte upp min resa på appen och betalade resan från busshållplatsen. Minuterna gick och tillslut gick jag bort till tidtabellerna. Där fanns det information om att denna busshållplats var tillfälligt avstängd och hänvisade till en annan busstation. Så jag sprang vidare till nästa station för där jag befann mig skulle ta längre tid att gå hem.

 

 

När jag väl var framme så hade jag missat bussen som jag egentligen hade betalat för. Fick vänta in nästa som dessutom var sju minuter sen. Bussen var proppfull med folk och det blev långa väntan vid alla rödlysen hela vägen hem.

Slutsatsen blev att jag kom hem 50 minuter senare än beräknat! Hade jag promenerat hade jag varit hemma på bara 25 minuter. All krångel gjorde mig dessutom ännu mer trött och ingen nytta för fem öre. Så från och med nu ska jag aldrig mer åka buss genom stan utan det blir bara landsbussar via utflykter.

 

 

//PUSS