Hemgjord glass

 
 
 
Yoghurtglass med hallon och apelsin gjorde jag i lördags förra helgen till efterrätt och herregud vad gott det blev. Förutom att det var gott gick det snabbt att göra glassen och snart måste jag göra om den igen. Synd bara att bilderna inte visar sin rättvisa eftersom det var mörkt ute när jag fotade glassen. Men jag vill dela med mig av receptet ändå till er för att glassen blev så himla god. 
 
 
 
 
Ingredienser till fyra portioner:
 
  • 1 apelsin
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
 
 

 

 
Så här gör du:
  1. Skölj och riv skalet av halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv och skär den i små tärningar.
  2. Lägg alla ingredienser utom apelsinbitarna i en matberedare (spar några hallon till garnering). Mixa till en jämn glass. Blanda i apelsinbitarna.
  3. Servera glassen genast.
 
 
 
Det som jag gjorde annorlunda var att pressa i apelsinsaft istället för att hälla i bitar. Då slipper man tuggmotstånd av apelsinbitar i glassen och det kan jag rekommendera.
Idag är det lördag igen och då vore det smarrigt med en repris på det här!
 
 
//PUSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 comments / Add your comment below

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.