Allmänt, Recept

Pizzabullar

Förra sommaren bakade jag pizzabullar för första gången och det blev riktigt smarrigt. Perfekt att frysa in och bara plocka fram som mellanmål eller till sommarens alla utflykter.
Jag testade att även baka in dom som piroger och det blev lika gott det med haha!
 Här kommer receptet om hur jag bakade pizzabullarna.

Deg:

 75 g smör

6 dl mjölk

50 g jäst

2 tsk salt

1 msk socker

1 ägg

13 dl mjöl

Tomatsås:

 4 dl krossade tomater

2 dl tomatpuré

2-3 msk oregano

Fyllning:

 300 g skinka

4 dl ost

Tillagning:

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.

2. Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.

3. Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.

4. Låt jäsa i 30 minuter.

5. Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.

6. Arbeta degen lite och dela den i två delar.

7. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.

8. På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).

9. Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).

10. Rulla ihop som en rulltårta.

11. Sätt på ugnen på 225 grader.

12. Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.

13. Låt jäsa i 15-20 minuter.

14. Pensla på med uppvispat ägg.

15. Strö lite ost på bullarna som garnering.

16. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.

17. Serveras varma.

//PUSS
❤️