Allmänt, Inspiration, Recept

Världens godaste jordgubbscheesecake

En cheesecake med jordgubbar, philadelphiaost och digestive.

På midsommarafton bjöd jag på en jordgubbscheesecake som jag hade bakat kvällen innan. Kakan blev verkligen supergod och väldigt uppskattad. Därför delar jag med mig av receptet till er som är sugna på att baka en jordgubbscheesecake någon dag nu under sommaren. Självklart kan du byta ut jordgubbarna mot andra bär om du hellre vill det.

 

 

 Botten:

• 250 gram digestivekex

• 100 gram smör eller margarin

 

Fyllning 1:

• 450 gram Philadelphia ost

• 200 gram osockrade jordgubbar

• 3 st ägg

• 1,3 dl strösocker

 

Fyllning 2:

• 3 dl creme fraiche

• 3 msk strösocker

• 1 msk vaniljsocker

 

 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.

2. Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. 

3. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.

 

//PUSS

 ♥