Personlig

Panikångest

 
Igår hände mig något hemskt som bara inte får hända mig igen.
 
Jag fick en panikångestattack!
Innan jag gick på semester var jag redan väldigt sliten och under mina semesterveckor har flytten tagit all min energi då jag har varit helt slut med noll energi. I måndags när jag började att jobba igen gick det bra men var ovanligt trött när jag kom hem. I tisdags var jag fortfarande väldigt trött men kämpade igenom arbetsdagen ändå.
 
Igår träffade jag min beteendevetare innan jobbet då hon fick mig att inse en hel del saker och när jag gick därifrån kände jag bara mer och mer att något var på gång i min kropp.
När jag kom till jobbet och gick in i personalrummet för att lägga in min matlåda i kylskåpet var det jätte många personer där inne. Då kände jag panik i kroppen och rusade in i omklädningsrummet för att byta om. Min panikkänsla gjorde att jag kände att inte skulle klara det här men envis som jag är ville jag göra ett försök ändå. När jag gick ut var jag inte alls mig själv men jag gick raka vägen mot tidbokningen där några kollegor sitter och jobbar. En av kollegorna såg på mig direkt att något inte stämde för då började min panikattack att förvärras och sedan bröt jag ihop. Fy den känslan är så sjukt jobbig och jag känner mig så liten och värdelös.
Efter det satt jag och min chef i personalrummet och pratade i en timme om både min hälsa samt andra saker. Det fick mig att må bättre då jag valde att stanna kvar på jobbet för att ta dagen som den kommer, men om det skulle bli jobbigt igen var det bara för mig att åka hem.
Mina kollegor är så otroligt gulliga då de stöttade mig hela dagen och jag klarade av att vara kvar till dagens slut. Det trodde jag aldrig från början att jag skulle klara av.
 
Ni som aldrig har upplevt en panikångest vet inte om hur det känns och det kan jag förstå.
För åtta år sedan när jag gick in i väggen och började få panikångest! Det var inte förrän då jag förstod hur det kändes.
 
 
 
 
Jag har börjat skriva inlägg om min resa från innan allt började i olika delar och ni som följer min blogg har redan läst mina två första delar. Del tre kommer snart och det kommer bli fler delar framöver där jag även kommer att beskriva närmare om hur det känns.
 
Det här gör jag för att dela med mig till er alla och jag vet att det är många som kanske redan ligger i riskzonen omedvetet. I dagens stressade samhälle kan många lida av en långvarig mer dold psykiskt stress som kan skapa problem i framtiden. Det var precis så det blev för mig och det är viktigt att lyssna på sin egen kropp.
 
 
//PUSS