Recept, Vardag

Kladdig kladdkaka

I lördags var det kladdkakans dag och jag har glömt visa för er kladdkakan som jag hade bakat tillsammans med ungarna.
När jag bakar kladdkaka vill jag ha den riktigt kladdig och här delar jag med mig av ett recept som jag alltid använder. Jag brukar även ha i hackad blockchoklad men det är inget måste.
Ingredienser:
• 200 gram smält smör
• 4 st ägg
• 4 dl socker
• 8 msk kakao
• 4 tsk vaniljsocker
• 2 dl vetemjöl
• 1 tsk salt
• 100 – 200 gram blockchoklad. (Beroende på hur mycket choklad du vill ha i smeten).
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. (Jag brukar använda cocos istället för ströbröd).
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
3. Smält smöret och hacka blockchokladen i mindre bitar.
4. Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt för annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner i formen.
5. Grädda i 20-25 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
6. Låt svalna och servera med grädde eller glass. Jag tycker kakan blir godast när den blivit kall i kylen för då stelnar blockchokladen i kakan.
/PUSS