Personlig, Recept, Vardag

Vietnamesiska vårrullar

Mums det var så längesedan jag åt vietnamesiska vårrullar med rispapper. Brukar göra det väldigt enkelt med nudlar “såklart med stark smak”, gurka och morötter. Doppar sedan rullarna i soja och Sriracha Mayo innan varje tugga. Mums filli baba!

 

 

Det här är mer som sommarmat men får mina perioder då jag vill äta det i flera dagar i sträck. Har testat att ha i lite kyckling och det passade jättebra smakmässigt. Brukar alltid spara buljongvattnet från nudlarna som jag sedan dricker ur en mugg bredvid maten.

 

 

Jag är en person som kan äta samma maträtt i flera dagar i streck om det är riktigt gott. På jobbet tycker några kollegor att jag ofta äter pasta eller ris men det är ju lättast att frysa ner det. Upptinad potatis som har legat i frysen blir inte gott så det äter jag isåfall under helgerna.

Men åh nu kom jag plötsligt på ett smarrigt alternativ av potatis och det är gratäng med blomkål och broccoli. Något som var längesedan jag tillagade och vilken tur att jag kom på det nu under skrivandes stund. Kanske ska ta och laga det i helgen för det är ju riktigt gott. Har faktiskt tidigare delat med mig av ett smarrigt recept på en lyckad gratäng och den ska jag leta upp. Den finns i kategorin: “Recept” här på min blogg ifall ni också är sugna på en gratäng.

 

 

//PUSS