Personlig, Recept, Tips

Wok med kyckling och grönsaker

När min syster var på besök hos mig tillagade hon en jättegod wok med kyckling och grönsaker. Har efter det lagat samma maträtt igen vid två tillfällen och ska nu dela med mig av receptet. Det smakar lika gott som på en asiatisk restaurang.

 

Ingredienser:

Cirka 6-7 portioner.

 

• 600 gram kycklingfilé

• En bukett pak choi

• En bukett salladslök

• 2 stycken spetspaprikor

• En burk bambuskott

• Ingefära, salt och vitpeppar.

• 3 Klyftor vitlök

• 1 matsked strösocker

• Cashewnötter

• Äggnudlar

Såsblandningen:

• Sesamolja

• Ostronsås

• Soja

 

 

Gör så här:

 

1. Skiva kycklingen i mindre bitar och lägg ner allt i en fryspåse med soja som marinad. Låt det stå i kylen i minst en timme. 2. Skiva salladslöken i små skivor, skär pak choi i små bitar och detsamma med paprikan. 3. Lägg grönsakerna i ett durkslag, skölj av och sedan strö på socker. “Sockret gör att grönsakerna får en finare färg i woken”. 4. Stek kycklingen tills det blir gyllenbrunt och lägg åt sidan. 5. Stek grönsakerna i någon minut och blanda ihop med kycklingen och pressad vitlök. 6. Häll i 2-4 matskedar sesamolja, 1-2 deciliter ostronsås och 1 deciliter soja. 7. Krydda med ingefära och lite salt och peppar. 8. Undertiden tillagade jag nudlarna så att dom blev klara samtidigt som woken. 9. Därefter häller man i nudlarna i woken och blandar ihop allt innan servering. 10. Toppa med hackade cashewnötter.

 

 

//PUSS