Skip to content
Allmänt, Personlig, Recept, Tips

Wok med kyckling och grönsaker

I lördags lagade jag en supergod wok.

 

Alltså den blev så himla god och kan äta den varje dag utan att tröttna. Men det tog sin tid eftersom det var mycket att hacka och det är något som jag alltid gör så himla långsamt. När jag kollar på matprogram så blir jag alltid så fascinerad av hur fort andra kan hacka. Något som jag aldrig kommer att lära mig. Men huvudsaken är att maten blir bra och då spelar det ingen roll om hur långsamt det går. Jag är så trött på svensk mat och därför vill jag bara laga mat från andra kulturer just nu.

Nu ska jag berätta för er om vad jag hade i min wok som blev kyckling med grönsaker.

 

 

Ingredienserna som jag hade i:

 

– Kycklingfilé

– Morötter

– Gul lök

– Purjolök

– Paprikor i olika färger

– Edamamebönor

– Bambuskott

– Vitlök

 

Gjorde såhär:

Började med att hacka löken, paprikorna och skalade morötterna som sedan hackades till strimlor. Även kycklingen skars till mindre strimlor och skalade några klyftor vitlök. Kycklingen stektes tills det blev helt genomstekt och la sedan åt sidan. Fräste löken och grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Sedan blandade jag ihop allt med såsen och hällde i bönor och bambuskott. Under tiden tillagade jag nudlar.

 

 

Såserna som jag blandade ihop:

 

– Teriyakisås

– Soja

– Hoisinsås

– Sweet Chili Sauce

– Ostronsås

– Sesamolja

– Lime

 

Gjorde såhär:

 

Okej jag är inget proffs på asiatisk mat men tillagade maten efter min magkänsla. Dessa såser ska man kanske inte blanda ihop men ville göra ett försök. Blandade såserna och pressade i lite lime i en separat bunke som jag sedan hällde i stekpannan tillsammans med maten. Har ingen aning om hur exakt mycket av varje jag hällde i bunken men smakade av tills jag blev nöjd. Alltså såsen blev jättegod och tyckte att alla såserna passade ihop.

 

Om någon som läser det här och är duktig på asiatisk mat så får ni gärna rätta mig. Vill lära mig mera. 

 

 

Herrgud så gott det blev och därför tipsar jag er om denna maträtt som är helt påhittad av mig.

 

 

//PUSS

 

9 comments on “Wok med kyckling och grönsaker”

  1. Men vad kul at du kommit på matlagningen helt själv , jag är inte van med asiatiskt så jag kan inget alls, men detta måste jag testa vad kul ,kram

  2. Det ser jättegott ut 🙂 Så roligt med recept 🙂 Jag är inte heller snabb på att hacka men håller med om att inte det spelar någon roll hur snabbt det går 🙂 Kram <3

  3. OMG!!! Vilket miss marsch med färdiga såser…
    Jag skulle tipsa om att du kolla efter Thailändskt currypasta, finns gult (ovanligt dock, görs oftast sj i hushållet) rött och grönt (dessa är vanligaste). Sältan kommer från fisksåsen så det är nästan uteslutet att det skall finnas =)… sen är det galanga (besläktad med ingerfära) och kafirblad (släkt fr. citrus limen)! Själv blir jag galen på att det skrivs att man kan ersätta Galanga och Kafirbladen med ingerfära å lime för det är inte samma sak, pallra man in till en asiatisktaffär så är det värt och hör sen =P. Har man dessa hemma så är man iaf på god väg in i den Thailändska köket! Kokosmjölk är också bra att ha!!

  4. Så gott med wok! Den du lagade ser verkligen supergod ut 🙂
    Vi lagar mycket mat från andra länder här hemma. Jag älskar verkligen att testa nya recept och smaker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *