Personlig, Vardag

Recept – Champinjoncrêpes

Igår kväll blev det ingen bloggning för mig.

När jag kom hem från jobbet så fastnade jag med ett nytt inredningsprojekt. Höll på i flera timmar, åt lite snabbt och sedan fortsatte tills det blev läggdags. Är inte klar än men valde att blogga lite nu innan jag fortsätter. Har så lätt med att fastna i saker.

Men nu tänker jag dela med mig av ett recept. Det är champinjonstuvning jag lagade här om dagen. Hade stekt några pannkakor och rullade i stuvningen så att det blev crêpes. Mums vad gott det blev och därför vill jag dela mig av mitt recept. 

 

 

Ingredienser:

“Cirka 6-8 port”. 

– Cirka 600 gram champinjoner. Färsk eller på burk men jag valde i burk. 

– 6-7 dl matlagningsgrädde.

– 3-4 msk smör.

– 4 msk vetemjöl.

– 2 tsk soja

– Salt och peppar

 

 

Gör såhär:

1. Smält smöret i en kastrull och häll ut spat från champinjonerna. Fräs sedan champinjonerna i smöret en stund. 2. Gör en redning av mjölet med cirka 1-2 dl av matlagningsgrädden i en liten skål. 3. Häll sedan i resten av grädden i kastrullen med salt, peppar och soja efter behov. Sojan höjer smaken av champinjonerna och ger en finare färg. 4. När det har kokat upp så ska redningen hällas i medan du rör om. Koka på svag värme i cirka 5 minuter tills det har blivit en stuvning.

 

 

Jag har aldrig varit så mycket för sötsaker i pannkakor och därför gör jag hellre en stuvning. Förstår inte heller grejen med Nutella och bananer. Men smaken är som baken.

Nu ska jag avsluta här för att fortsätta med inredningsprojektet. När allt blir klart så ska ni få se bilder på resultatet. Ha en fin kväll och vi ses senare mina finaste.

Vegansk mat sida https://krokanden.se/ blogg om chark och korv https://sibyllas.se/ charkuteri och kallskänka https://petitmoulin.se/ Dekorera mat hos https://marica.se/

//PUSS